Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

http://www.youtube.com/watch?v=G83u0fXXqOo

Не ми харесва как някого, комуто съм дал вота си преди две години,   ми казва да стана овчар.   Но пък ще върна съвета. След известно време, като вече не си премиер и нямаш какво да правиш… ми стани говедар. Много се търси в Европа.  Говеждото месо е хит. Само да не ти се разболее стадото от луда крава. Тогава би било тъжно.

И майтапът настрани. Г-н Борисов, ако искате българският народ да Ви уважава, уважавайте го и Вие. Уважението е нещо, което за да съществува, трябва да е двустранно.  Не се възприемам като лош материал. И определено мечтата ми не е да стана овчар.  За това, реших да гласувам. Но не за Вас.  Действително, в мое лице, ГЕРБ има един бивш избирател.

А си обещах, да се раздалечавам от политиката… Живи, здрави

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Ако стаята е празна.
То къде съм ?
Втренчен в несъществуващото аз
на отдавна изгубена душа.

Тъмно е. И празно.
Но съм там.
Гледам те.
Виждам те.
Искам те.
Някъде.
Никак.
Далеч.

Хич го няма. Всъщност, получават се добре, когато действително ме мъчат любовни разочарования. Не мога да кажа, че в момента съм щастлив. Но в никакъв случай не мога да излъжа, че съм нещастен. Искам нови хоризонти. Ново начало. Нови хора. Нов трепет. Не искам повече да гледам към неориентираното минало. Бъдещето. То е толкова вълнуващо. Непредсказуемо. Може да се случи всичко. Абсолютно всичко. Толкова много необятни променливи. Толкова много абсурдни взаимодействия. Толкова много случайности. Не вярвам в съдбата. Тя е глупост. Но вярвам в случайността. И в късмета. Всъщност, те са доста сходни като същност. Малко вероятни събития, които се случват. И се случват. И се случват.  Както беше написала една мацка, на която казвам Джон- “Шансовете едно на милион, се падат девет на десет.”(оригал на Тери Пратчет. Гениален) Невероятно е.  Летящо вярно. И толкова усмихващо. (:: Защото небето не е само лилаво. А тревата не е просто червена. “Тревисто синьо и небесно зелено.”  (цитат на моята Надя, която се загуби по германските земи. Тю!). Светът е прекрасно място. И чака само теб.  (Преди да влезеш обаче си изпери чорапите, моля.) Ухание на вода. С дихание на пролетна въздишка. В тишината на една есенна идея. Към портите на Вечната… небе покрито със звезди. (очаквахте нещо в женски род, нали? е, извинявам се, ако не съм оправдал очакванията.  :D)

В памет на телефона ми

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Да са жив и здрав шибанякът, който го открадна. Син да му се роди, зет да му довете.. И ръцете му да изсъхнат. Така кълнях първия ден. (: Глупаво е. Случвало ми се е да намирал телефон, документи, даже и застраховки. И какво правя? Ами, издирвам собственика и ги връщам. Защото ако нещо е нечие, то си е негово.Винаги, когато ми изчезват неща, никой по никакъв начин не ме намира. Нищо. Живи и здрави да са.  С припева на тази песен беше последното му звънене. Довиждане, Нокия 3110. Сбогом. Железен телефон. Наистина си го обичах.

Малко е тъжно. Второ сбогом във втори пореден поуст. Нищо.  Новото начало е свързано със късане на старото.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Реших. Време е.

Тук.

Зад желязната порта- път.

Погали я нежно.
Тя се отваря.
А пред пътя бодро крачи Край

Няма да гласувам!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Не обичам политиката. И няма да гласувам. Не, няма да го направя.  На 22 години съм. Гласувал съм точно 1 път. Да, дадох гласа си за ГЕРБ на  последните избори. И да, чувствам се потъпкан и измамен. Защото всичко започна да  пропада. Няма да анализирам - не се чувствам достатъчно вещ. Трудно бих основал избора си. Честно казано и не ме интересува с какви епитети ще бъда наречен. Но няма да гласувам. Защото е безсмислено. Защото не намирам доверие в никого. Защото, каквото и да стане, всичко ще бъде едно и също. Стари идеи в ново облекло. Кажете “беееее”. И бързо след поредния овчарин. Който ще ни обещае небето и звездите, докато ние бие с лопата по главите. Мършаво стадо на заколение.  Няма да гласувам.  Поне да имаше сланина. Осолена с червен пипер.