Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Преди няколко години, когато завършвах средното школо, се запознах с едно момиче. Беше красива. Сигурно още е. Беше умна. Навярно все още е.  С нея нещата се случваха обаче някак си на сила. Отначало. Странно беше, как постепенно взех да така да си хлътвам специфично по Дидовски. Е, както в повечето случаи и този не правеше изключение. Едната страна винаги й пука много повече. Така беше и сега. Оказа се, поне според нея, че съм се вкарал в някаква измислен свят на романтика и идеи. Приземяването беше доста трудно. Прецаках си доста месеци заради нея. Включително и бала. Защо споделям това ли? Защото това, което сме сега, е плод на начина по който са се отнасяли с нас преди.Просто усещам как аз започнах да се държа с момичетата. По същия начин, по който тя се дърежеше с мен. За това не мога да задържам хора около мен. За това съм такъв задник. Има ли смисъл да споделям това, ще попиташ? Ами, пък защо не, ще отговаря.  За абсолютно нищо не я обвинявам. Напротив. Тя ми помогна да осъзная една много интересна истина. Макар и същата да ми хрумва близо три години след това.  Да кажеш, че съществува любов- това е все едно да защитаваш теза еквивалентна по абсурдност на тази със съдбата.  Няма любов. Не съществува. Може да ти е приятно да се изчукаш с някого. Или да прекараш няколко седмици с него. Но това винаги ще е за сметка на жертви. Дали ще са от твоя страна. Или от другата. Няма значение. Това, което наричаме връзки, отношения. Ходене. Боже. Това е една илюзия, поддържаща едната страна в някакъв лигаво розово-лилав свят. Докато другата, агонизирайки се мъчи да задържи идеята по-дълго. Всичко свършва. Рано или късно, агонията трябва да бъде прекратена. И както някога някой се е държал с теб. Несъзнателно и ти започваш да го правиш с другите.  Най-точната дума за определяне, това е зараза. Предай нататък. Следващият моля! Деба

Музика

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Честно казано,  отказах се откомерсиалната музика, в момента в който чух Over the hillas and far away. Във варианта на Nightwish. Напоследък обаче, какво напоследък близките няколко месеца се пренесох доста по-назад във времето. Във времето на Pink Floyd, на Queen, Scorpions,Rainbow. И изведнъж осъзнах. Колко повърхностно звучи сегашната музика. И колко красива е била музиката преди години.

Защо вече никой не се опитва да направи нещо такова?

Поне опит.

Не тацувам.

Но за тази песен бих направил изключение.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Някой каза, че живеем  Последното време. Времето, преди всичко да свърши. Или пък времето, когато часовникът ще препусне бясно назад. И ще ни върне към момент, в който осъзнаваме, че сме пряко зависими от природата и всичко около нея. Във време, когато отново ще знаем как да живеем в хармония. Когато водещата тема на деня ще бъде това да намерим храна, а основната идея на живота ни отново ще е да създадем потомство. Сега сме прекалено извисени. Търсим прекалено далечни неща. Отегчени сме от битието и се мъчим да го променяме. По все по-нови и все по-извратени начини.  Скоро ще се случи нещо, което ще ни превърне отново в първобитно племенно общество. И отново ще започнем да градим всичко отначало. Може би този път няма да се изродим толкова. Бях чел, че това вече се е случвало. И ще се случи отново. И отново. И отново. И отново. Докато окончателно не изчезем. Или не приемем правилния модел, налаган ни от Природата и Вселената.

Или пък не. Проблемът с правилните неща е, че се базират на еталонна мярка. Правилно е да имаме по две ръце, по два крака и една глава. Това е еталон. Заболявания. Аномалии.Урудщина. Това е всичко, отклоняващо се от еталона.  Бум на такива “уруди” например има в поколенията на хора, живеещи в замърсени зони. Радиоактивни. Урудщина. А защо не еволюция? Нека да следваме пътя на логиката: Какво означава завишен радиационен фон? Означава, че естествената концентрация на радиактивни вещества,присъстващи в околната среда, се е повишила. Какво означава завишена концентрация на нещо в околната среда? Означава, че еталонът, приет за мярка за околната среда, се променя. Какво правим ние? Опитваме се да се адапираме по някакъв начин. Разбира се, първоначалните опити са неуспешни. Някой от нас да се е справял блестящо с нещо от първия път? Може би след няколко поколения, а може би  дори след десетки такива, ще се появи поколение, адаптирано към тази промяна в околната среда. Към по-високите нива на радиация. Ако до тогава радиактивните изотопи не са се разсеяли. Тогава опитите ще спрат. Защо да определяме като урудщина, опита на човешкото съществувание да се адаптира към промяната?

Защо да живеем в смутни времена? Защото сме се отклонили от еталона, приет за нормален. Какво трябва да предприемем? Да обработим реалността по такъв начин, че да направим крачка назад и да се върнем към стария еталон? Да чакаме по-висшата Сила от нас да ни вкара в релси с някакво Ново Начало? Или да създадем нов еталон? Или просто да се пуснем по течението и да видим какво ще се случи.Отговорът е твърде индивидуален. Не е само един.  Истината е, че стремейки се да спасим индивида, ние погубваме човешкия род.  Нещата, от които се страхуваме. Страхува ме се, защото не ги познаваме.  Или защото ги познаваме твърде добре.  Сещаме се за това колко сме нищожни, само когато нещо ни се случи. Погледни нагоре в ясното нощно небе. Осъзнай звездите. Необятността на Вселената.  Къде започва? Кога се е случила? Къде свършва? Кога ще приключи? Не си ли ти, точно ти, една миниятюрна космическа хиперслучайност?  Може би си малък. А може би не. Има велики хора. Несъществуващата съдба им е определила велика заблуда.  Истината се крие в онези, осмелили се да погледнат звездите, да осъзнаят колко са малки. Защото това е истината. Ние сме едно нищо. притежаващо потенциала да създаде Живот. Този Живот. Той ще е нещо повече. Защото ще е по-напред. Една идея по-близко до звездите. Подай ми ръка.

В заключение, ще кажа, че съждението свърши в мълчание.

Да помогнем на Габи!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Честно казано, аз съм малко асоциален тип. Не съм фен на подобен род кампании. Но тук имаме едно умиращо момиченце на 4 годинки, ако не се лъжа. Това докосва дори и моето сърце.  Убеден съм, че всички знаете историята на Габи. Но нека кажем на две на три, какво точно се случва:

Имаме четиригодишната Габи

Снимката ни говори за едно слънчево и лъчезарно същество. И какво друго би могла да бъде едно четиригодишно момиченце, незапочнало още живота си? НЯкой помни ли какво е правил, като е бил на 4?  Лично на мен ми се въртят изключително смътни проблясъци и картини. Не са свързани с нищо лошо. Безгрижие. Мама и татко се грижат за всичко. Аз играя навън. Излизам с дядо (Бог да го прости), излизам с баба. Радвам се на мама и на тате. Играя си.  Нищо конкретно. Нищо тъжно. Не може момиченце на 4 години да умре. Против живота е. Не можеш да напуснеш този свят, преди да си му се порадвал истински.  Тя е болна от левкимия. Коварна гадост, която може да умори и човек в разцевта на силите си.  А какво остава за едно малко, беззащитно дете?  Надежда? Да, има! Има разбира се, но струва майка си и баща си дето се казва.  Пари от държавата? Ба! Смях в залата. Ще отделя държавата от нашите данъци пари за  да спаси живота на това бедно създанийце, вместо да ги употреби за нещо друго.  (Лично, персоналон, за мнозинството.) Я някоя лента, я някое метро.  Сега. Както обикновено става в такива ситуации, тук имаме  вариант, в който всеки от нас да дари. Къде левче, къде две. Къде повече. Убеден съм, че тези пари няма да отидат напразно.  Това дете ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПАСЕНО! Стига толкова смърт! Няма нищо по-страшно и по-несправедливо от една детска смърт. Време е да помогнем. Макар и с малко. Макар  и за някои от вас с неохота.  ТОВА МОМИЧЕНЦЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ВИДИ СВЕТА! ДА Й ДАДЕМ ШАНС ДА СЕ БОРИ. ДЪРЖАВАТА- ТОВА СМЕ НИЕ!

Ето малко информация за най-бързия начин за дарение

Изпратете SMS с текст на латиница
DMS GABRIELA на номер 17 777
(за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). -
1,20 лв. с ДДС

http://savegaby.com/

http://www.dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=227&start=0

http://www.save-darina.org/content/view/680/1/

Прикнавам всички уминци, които ме четат, и поддържат блог или се явяват под някаква форма в онлайн обществото- ГОВЕРЕТЕ ЗА ТОВА! Нека то се разпространи като зараза. От ухо на ухо, от човек на човек. И нека да докосне сърцата ни. Защото преди всичко… ние сме хора. Бъдете хора!

пп. Снимката, както и текстът за смс-те,  са изкопирани от http://valstef.blog.bg/novini/2011/04/16/hora-pomagaite-da-spasim-gabi.730356 . Ако собственикът на този блог, има нещо против, моля да се свърже с мен по формата за контакти, за да коригираме нещата. Благодаря предварително.

Психо-радиационни атаки от медиите.

Author: NeMo  |  Category: WTF?!, Обща каТегория

Аман вече от радиация, дето ту я има, ту я няма. Ту се появяват някакви много опасни елементи, медиите гърмят бла бла бла дишаме цезии и йод с огромни букви. Отдолу с мънички букви написано- количеството изключително разредено и безопасно за здравето. Дефинирай ми безопасно за здравето? Не знам до колко е вярно.  Лично аз следя радиационната обстановка основно от тези два сайта ТОЗИ и  ТОЗИ . Като вторият е подробно европейска карта.  Какви са нещата, които ми преставят тези сайтове? Реално не е имало драстично покачване на радиацията от аварията във Фукушима, до сега. Можете да прегледате данните на картата за дни, дори и години назад. Оказва се, че или тези уреди не отчитат промяна на радиацонния фон (тоест такава няма), или промяната е толкова микроскопична, че те не я засичат. Или консипративната теория, че  тези данни се манипулират. Реално, не е невъзможно. Тва е просто една мрежа от амнайсе точки. Нищо не ти пречи да разположиш точката на място, където знаеш, че едно евентуално радиационно замърсяване е по-малко вероятно. Или пък програмна манипулация. Добре де, но цялата мрежа ли? Цялостна манипулация на публичната мрежа за следене радиацонния фон, с цел избягване на паника и като бонус печелим някое и друго раково заболяване в годините напред.  Гърмят ми днеска медиите- тъй и тъй радиацията вече стигна. Никой не обърна внимание, че съобщения за това, се появиха още преди една седмица. Тоест каквото е стигнало, вече   е тука. При повече късмет, може и вече даже да го няма.  Честно казано, не знам до колко данните са верни. Сигурен съм обаче в едно. Притежаваме изключително шибани медии, които спекулират яко с факта, че през 1986-та година, е имало медийно затъмнение и в момента тия тъпанари гърмят с някакви изказвания, с цел да приковат вниманието. Резултат от това е създаването на масова психоза. Но какво им пука на тях? Нали са си взели сензацията. Ето тази статия, която днес се върти така усърдно в амнайсе електронни медии. Смешното е, че даже не е променена. Всеки копира от всеки, и го не бърка.

http://society.actualno.com/news_341910.html ей тва е източника, от който копирах. АЗ поне си оставям източници. тЪ:


Радиоактивните частици достигнаха България, дишаме йод и цезий

Това, на което ставаме свиделети- гръмко, приковаващо вниманието заглавие, което кара и най-хладнокръвните от нас (аз категорично не съм от тях ) да настръхнат. Следва статията:

Радиоактивните частици от Япония достигнаха до България. Съдържанието на опасния йод 131 във въздуха на София е нараснал осем пъти през миналата седмица. Появили  са се и радиоактивен цезий 134 и цезий 137.

След гръмкото заглавие, имаме болднат текст, който подсилва паниката у средностатистическия читател. Радиоактивни изотопи в столицата. Damn! Бързо да бягам да купувам йод. Нищо, че тоя йод по аптеките няма да ми свърши никва работа, и реалната опасност тука е цезия, защото периодът му на полуразпад е в пъти по-голям от този на йода! Но, отивам да си взема йод си разтрия петите. Хубаво. Да видим останалата част от “сензацията”

Това показват данните, публикувани от неделя на Института по радиобиология и радиационна защита, предаде АСН.

Според информацията в интернет сайта на института, съдържанието на опасния йод в началото на миналата седмица е било 0,25 милибекерела на куб. метър, а в края й - 1,92 милибекерела. Количеството на радиоактивен цезий е било съответно 0,48 и 0,63 милибекерела.

Вчера данните за йода показаха, че съдържанието на йода е намаляло до 1,29 милибекерела, а това на цезия - съответно на 0,22 и 0,20 милибекерела.

Сега, какво виждаме тук? Тука ни говорят на некъв китайски език.  Хващам се на бас, че средностатистическият българин, какъвто съм и аз си няма понятия аджеба кво е това милибекерел и има ли почва то у нас. Но ни казват някакво число.  Било 0.25, станало 1.92. Мамка му! Кво става тука? ЗНачи е почти 2. Започват да ни избиват студени капки пот. Какво ще правим? Това е нещо невидимо. Ще ни омърси целия живот. Ще ни го скъси, ще ни разболее.Ужас!

Количеството им е пренебрежимо малко, безопасно и не налага никакви мерки, коментираха специалистите. Според тях измереният йод 131 е 1800 пъти под годишната норма за деца, болни и бременни. Стойностите на цезия пък бил 3600 пъти по-малки от допустимата средногодишна обемна активност на  въздуха в жилища и на открито.

Опа! След като вече ни е избила студената пот, започнали сме да се чудим какво точно да правим. (защото това е целта), изведнъж ни казват, ама то не знам си колко хиляди пъти под нормата.  И това вече почти в края на статията. Започваме да си мислим - тия шибаняци бъзикат ли се с нас?!

Хората обаче не вярват на химиците и днес отново започнаха да изкупуват хапчетата с йод. Те служат, за да попречат да попадне в щитовидната жлеза радиоактивен йод, но когато такъв няма, те се натрупват и могат да предизвикат заболяване.

Тъй това вече и краят на статията. Ми търсим масова психоза. Постигнахме я! Браво! Може би целта е да се продава йодасепт. Междудругото, последното НЕ СЕ ПИЕ, ТЪПАЦИ ТАКИВА!

Това е прословутата статия новина, която днес се размножава 1:1 в почти всяка интернет медия и ни кара да настръхваме. СЪобщения за изключително слаб, безопасен за здравето (до колко безопасен, времето ще покаже) радиоактивен дъжд имаше още преди седмица за района на Варна. Например. Осъзнавате ли, че ни сервират новина на ЕДНА СЕДМИЦА и я правят ДНЕСКАШНА сензация.Какво сме ние? Страничка метър на метър. 500 километра надолу я имаме, я нямаме. Не знам, бях слаб по география.

Сега, до колко са верни разсъжденията ми, не знам. Знам само, че ми писна да ме правят на по-маймуна от колкото съм. Изводът, лично моят извод е, че за изграждането на обективно мнение от медиите, четете, гледайте, слушайте. Не само една медия. ПОне 10-тина. Минимум. Заслушайки се, ще установите, че тъпаците се противоречат. Породете съмнения в противоречивите факти. Имате си глави на раменете. Направете си изводите. Може да не са верни. Но поне няма да сте зомбирани.  Все пак следете обстановката на дедените сайтове. Лично аз съм склонен да вярвам на европейския. (междудругото, добавиха по изключени е и точка в Токио. Оказва се, че в момента там радиацията е в синята зона. Демек най-ниското). Което пък ме навежда на мислъта, че може би вятърът продъжлава да духа на изток.

Дай сега малко общи приказки. Искрено се надявам, националата трагедия на японците да приключи колкото се може по-бързо. Лично за мен, основната им грешка е, че тази електроцентрала е частна. А частникът… гледа да си запази бизнеса. Като всеки частник. Не знам какво ще я правят. Да я заливат, да я охлаждат, да я бетонират и да се приключва. Реално за справянето с аварията в Чернобил са били нужни няколко месеца. До окончателното завършване на саркофага. Тук обаче евентуалните саркофази са 4 на брой. Звучи страшно.

Дали ще оцелеем? Бе да ви кажа, мразя философията, гласяща, че е по-добре да живееш 2 дена щастлив и да умреш, от колкото 20 дена в агония и пак да умреш. В живота, нещо, което не можем да докажем, че се случва отново, важна е всяка минута, всяка секунда. Всеки миг в повече, е безценен. За това, не се поддавайне на масовите психози, и бъдете информарани! Пресявайте шибаната информация, с която ни тровят. И нека Бог да бъде с нас, колкото и лицемерно да звучи това изказване от грешен човек като мен, който се сеща за Бог само по празници и по бедствия…
Амин!

пп Статията е написана на доста разговорен език. Дълже се на факта, че когато на човек му дойде идея от общия свят,  той не се чудя - т`ва ли е или това, или къде имало запетайка и къде - не. Търсим максимална достоверност, граничеща с простащина (: