Well done!

Author: NeMo  |  Category: WTF?!, Интересно, Обща каТегория

Най-сетне го хванах! Оказа се, че публикацията Що е то да си българин, и има ли почва то у нас, ми прави проблемите на блога… Обяснявам си го с натрупаните 18 коментара там, въпреки, че ми звучи нелогично.  По ирония, тази публикация е свалена временно. Така че, спорът на двете натури се прекратява поне за сега.  Блогът отново е еднакво добре видим под всеки браузър! :)

Профилактика на лаптопа

Author: NeMo  |  Category: Интересно, Обща каТегория

Крайно време беше! От няколко седмици вентилаторът на това чудо на техниката бучи по-зле и от първия компютър с мишка, който взехме навремето… (Tower,AND 5×86,32 MB EDU RAM, и т.н. Годината беше… 1997-ма като че ли…) И така, тази сутрин се събудих рано. Нещо не можах да спя, обаче пък се събудих с муза. Никога до сега не бях отварял лаптоп, ама си казах- Точно пък аз ли няма да мога да си смажа вентилатора? И така, въоръжен с няколко отвертки, ножче, четка, смазочно масло и много ентусиазъм, обърнах пациента, фиксирах го добре, и започнах да развъртам болчета. Какво се случи, може да проследите по картинките. (:

1. До тук се стига, когато отвием въпросните болчета, и внимателно отделим капака, закриващ “органите” на компютъра. Сега имаме видимост директно от мястото на събитието. Интерес в мен събуди начинът, по който е организирано охлаждането. (+


2. Внимателно развих болчетата, държащи радиотора на процесора, което ми даде    възможност да отделя цялата охладителна система.

3. Тук ясно се вижда, че след още няколко развити болчета, почти стигнахме до същината. Но остава да отделим самата перка, която е магнитно закрепена. Тоест, просто дърпаме. (:

`

А ето ги и виновника за цялата тази операция. Перка като перка, ама как да стигнеш до нея… Следва смазване, и сглобяване на всичко разглобено.

Следваща стъпка: Казвате една молитва, и пускате.

Амин! :)

 

Флаш плеър

Author: NeMo  |  Category: Интересно, Музика

Реших да си ъпгрейдна, доста поизостаналата версия на  WordPress,  и о чудо! Намерих бутон, с който може си турва флаш плеър! И сега като един примерен тестер, ще поздравя публиката с първото флаш клипче, зареждащо дирекшън от сайта. А именно  Bullet from my Vallenitine- Walking demon  (Към метъломразците- историята има рзавитие! ^_^)

Най-трудната игра на света!

Author: NeMo  |  Category: Интересно, Обща каТегория

Просто си нямате на идея с какво се захващате… (+

 

 

http://www.addictinggames.com/theworldshardestgame.html

 

Както сигурно се досещате, целта е да стигнете отвъд. :P

Малко помощ- обмисляйте внимателно преди всяко ниво. (+ Може да изглежда невъзможно, но е възможно! Но трябва да се проявявят динамичност, кординация, и железни нерви.(Особено последното.) Плюс е фактът, че животите са неограничени. (+ Аз стигнах до девето ниво, и ми се доспа снощи. Днес мисля да продължавам.