Цветята на Дъгата…

Author: NeMo  |  Category: Безмълвно

Що е то дюнери, и има ли почва у нас?

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

 

 Всъщност, това е сборна тема, посветена на чревоугодниците.И не точно. Преди време обичах да си ям от всичко. и не ми пукаше кой знае колко. Един ден обаче се погледнах в огледалото, и се отвратих от това, което виждам.  И това беше денят, в който си казах- стига толкова. Аз бях до тук! Какво се случи ли? Случи се, това, че две години по-късно аз съм 23 килограма по-лек. И съм много доволен от това! Като за начало спрях хляба. След това газираното. Всъщност, хлябът и газираното са едни от най-големите бичовове. Ако си шишко, в 99% от случаите си хапваш обилно количество хляб, и си пииваш обилно количество я биричка, я количка, я нещо от сорта. После открих що е то т.н. “Е-та”, и как ни тъпчат храните със всякакви химически гадости, които бавно ни убиват. Което естествено ме доведе до още по-драстично ограничаване на храната, която приемам. От менюто ми излязоха всякакви колбаси, пастетчета, и темподобни гадости, натъпкани с оцветители, подобрители, консерванти, и всякакви гадости. Финалната стъпка, която направих, беше да откажа месото. Не ям месо от 15-ти юли, и се чувствам страхотно от избора си. Това го направих по-скоро от психологически аспект. Не че не спомога за това да изглеждам добре, просто не смятам, че някое животно трябва да умре, за да се нахраня аз. Не, има доста по-човечен и правилен начин. Всъщност от както взех това мое решение, устанвих, че реално не смея да посегна дори и на огромните гадни водни кончета, които толкова често влизат на посещение в стаята ми. Най-фрапиращо ми стана, когато един паек, реши да се спусне от тавана точно пред очите ми вечерта… И вместо да го цапна, го хванах в една найлонка, и го пуснах навън. И всъщност, това ми се стори доста правилно. Всичко е въпрос на психика. Всъщност, като се замисля, единственото нещо, от което не можах да се откажа, това е сладкото. Но пак изключително много внимавам какво точно ям, защото Е-тата само чакат да нападнат. (: Това прозвуча параноично. :Р Та, нека поне малко по заглавието. Хахах, сещам се, че преди време учителката ми по български винаги ми се караше, че в нещата които пиша, никога не се спомева нещо по заглавието. :D Нека поправим грешката- дюнерът и колата- олицетворение на всичко, което презирам в храната- месо, мазно, гадни кетчурено-майнезени сосчета, тесто,газирано, кофеин. Е, на някои слагат зеле. Но изключението само потвърждава правилото. Та, моят съвет към всички бъдещи и настоящи шишковци- внимавайте какво ядете! Защото след време може то да се задейства против вас!
И всъщност затлъстяването си е световен проблем в момента. Аз се справих с него! А ти? Стиска ли ти да опиташ?!

Аз живея.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Аз живея БЕЗ алкохол, БЕЗ наркотици, и БЕЗ цигари. Щом аз мога, значи и ти можеш!

Преди може би три години написах това в бившия форум на Нетуоркс-България ООД. И можете да се учудите, коло приятно бях изненадан, когато установих, че слабоволните слабаци, които пушат и пият се оказаха доста малко като брой. Оказа че, ме все по-малко, и по-малко хора от моето поколение, посягат към цигарата, и към чашката. Напротив, хора като мен, които никога не са опитвали, и нямат намерение да го направят, вече не са рядкост. Всъщност, повечето хора отиват точно на там, което е изключително радващо. Да не пушиш, всъщност е едно много добро решение. Някои казват, че го правят за успокоение.  На такива бих казал, че същото успокоение може да ти донесе да си дъвчеш солети.  И е факт. Други многогодишни пушачи, в един момент решават на откажат цигарите, и започват публично да се бият по гърдите и да обославят, колко мили силни, и как се отказали от вредния навик, с който са живели 10/20/30 години. Същевременно тайно си поприпалват. Жалка картинка.  Всъщност, аз живея с такъв човек. :/ Уж ги отказа, когато бях на 10, но напоследък все по-често го засичам с цигара в устата.  Колко гордо.  Малко са пушачите, които наистина са спрели. Всъщност, нали знаете? Има решения, и Решения. Някои решения, като ги вземеш, знаеш, че са временни. Други, предварително си наясно, че за постоянно. Например, преди 10-тина дни, отказах месото. И съм на 100% наясно, че това не е временна прищявка. Това е твърдо решение, което ще влияе нататък на живота ми като цяло.  Но да не се отплескваме, някой друг път ще направя тема, посветена на вегитарианството, обещавам. Та, бях стигнал до това, колко са жалки пушачите.  Аз лично бих предпочел да похарча 3 лева за банани и портокали, вместо за 20 пирона, както се изразивя един приятел.  За пиенето, там нещата вече стоят по-така. Казват, че по една чаша на вино на ден, била полезна. Представа си нямам дали е така. Живуркам си вече 20 години, и без чаша вино на ден. (: Алкохолът. Него не го консумирам, защото винаги искам да съм в ясно съзнание. Пък и нямам излишни пари за глупости, честно казано. Наркотиците, смятам, че няма смисъл да се говори за тях. От ясно по-ясно е. Всъщност, радващо е, че все повече, и повече хора, живеят според това мото.  Надявам се, че след няколко поколения, пушенето тотално ще се изчисти. Няма по-гнусно нещо от пушач- жълти зъби, жълти нокти, вечно носещ се “аромат”, освен това жените, които пушат, обикновенно ги избива и на мустак. :/ Гнусно.

Малко музика

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

И след като любезните хорица от ласт.фЪмЪ, направиха музиката, която потребителите качват, платена, блогът захлъгна. И това не е от вчера. В момента чакам развитието на конкурентен сайт, и в момента, в който започнат да предлагат канал на Nightwish, отново ще направим блога  добре звучащ. А до тогава- поздрав с нещо, звучащо хем епично, хем… сякаш не знаете (:

EQUILIBRIUM - Blut Im Augе

Ваш`то семе измамно!

Author: NeMo  |  Category: WTF?!, Бесове

Как може да имаме толкова кух народ ве мама му стара? Вестниците и медиите се скъсаха да тръбят за телефонните измами, а нашите дъртаци продължават и продължават да се вържат. Чак да не знаеш, да се смееш ли, да плачеш ли… Добре познанатата банална схема? Звъни разплакан глас, оуу, ама не ме ли позна. Генке ти ли си ма? ДАА, Хуюйчо направи катастрофа, трябват пари. И тъпанарите отиват, и снасят. И после реват- ама как може, ама как може да ни мамят така. АМИ МОЖЕ, КАТО СТЕ КУХИ ЛЕЙКИ, МОЖЕ ДА ВИ МАМАЯТ И ПОВЕЧЕ. Да му еба и нещастниците. Гледайде малко новини ве мама му стара! Честно, такъв яд ме напушва като чета всеки Божи ден в Русе нюс- ези колко си изгърмяха. Абе, кухи, кухи, кухи, кухи лейки. Те и у нас звъняха, ама баба ми ги насмела едно хубаво. Може да е на седемдесет и кусур години жената, обаче е с пъти по-бистър акъл от вксичките кухи лейки, дето са ги изпързаляли! И като заключение- вземи поумней, българино, минал през Втората световна, или ако тне можеш да поумнееш, спри си шибания телефон, да ти е мирно селото!