Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Писна ми да живея в  Мутроландия! До гуша ми дойде всеки ден да чета по новинарсктите сайтове за невероятните приключения на Пешо- Компира, Иван - Боксьора, Киро - Лейката и кво ли още не! Защо, защо защо?   Защо използвате прякорите им?! За по-колоритно ли го смятате?   Смятате, че така ще привлечете повече интерес?  И ако мислим, че да четем за господата с прякорите е забавно, то чакайте да чуете кво станало в поредната чалгоатека, където мегазвезди от чалга сцената отново са се изявявали! Как Хасиз обидил Карамфилка, пък тя се оплакала на Роза, а Роза замрънкала на Пешо- Компира, който пък решил да  отнесе въпроса до Генадии Багера, който  се почесал по ташаците, бръкнал си в носа, раздвижил мускули, пуснал една звучна пръдня и изпратил армията на Стамат-Косматия да се справи с положението.

А в чалготеката, купонът е в разгара си! Малките развратници се слагат на богатите и не толкова богати чичковки със звучните имена. За по няколко питиета и едно возене. Ебане.

Да живеят цар Мутра и принцеса Курва!

Писна ми от това!

А на дон Кихот сигурно му е самотно. Него всички го смятат за луд. Защото има идеи. И мечти.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Здравей, Исси. Мразя шибаните ти принципи. Но ги уважавам. И въпреки това, ги мразя.

Днес ходих на преход. Мелник-Рожен. Вървяхме по едни диви пустинни пътечки. Беше странно. И необезопасено. Н пък точно в това му беше чарът. Пътечка ширка 50 сантиметра и пропаст. Приесниха ме единствено змиите. Но пък си беше емоция.

Толкоз за прехода. ;>   НЕ беше пичозен. Най-малкото, че бях на косъм по едно време да получа топлинен удар. ОТ преходите, които сме павили до сега, опредлено най-голям фен съм на прехода до водопада “Пръскалото”. Въпреки, че реално пътеката не стига до там и по-правилно би могло да се нарече водопада “Пикалото”, то това беше най-интересниягт преход, който съм правил. Главно, защото имаше гора. И гора и гора. Обичам горите.  Вдъхват ми спокойствие. Уединение.  И много различни гадинки, които искат да си хапнат от теб. Но това да е проблемът. Няма съвършенно щастие.

Време е да се връщам. Отнов към 40 градусовите жеги и към автомобилният прах.  Обичам града си. Дано скоро да ми се наложи да пътувм отново.

Здравей, Исси. Мразя шибаният ти принцип.

Знаеш ли, Исси? Ти си енигматична мацка.  И все пак, какви хора е сме, ко не си спазваме шибаните обещания. Защто най-дълбоката и смислеа клетва е тази, която сами си даваме. Когато сами обещаваме на себе си. Тогава нищо не може да ни спре. Боже, помогни ми и няма да наруша обещанието си.

Здравей, Исси. Мразя шибаният ти принцип.

На разсъмване

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Небето бавно избледняваше и придобиваше розов оттенък. По пустата улица, злокобно оттекваха нежните и бързи стъпки на красиво момиче. Какво правеше тя тук? Не беше редно. Не беше правилно. И въпреки това, тя беше там.  Пътуваше. От провалените мечти, в посока изгряващото слънце. А то пареше безпощадно лицето й и заслепяваше неумолимо визията й за света.  Повечето хора биха навели глава. Но не и тя. Тя вървеше напред. Невиждаща. Но уверена. Защото   знаеше, че някъде там има нещо, което тя иска. И рано или късно щеше да стигне до него. Единственото условие беше, да се движи. И да продължава напред. Независимо какво се случва.

- А ще го видиш ли, когато го намериш - попитах.

- Ще го почувствам. За да усетиш една мечта, не ти трябват сетива.

- Но нали точно сетивата ни показват какво да чувстваме- почудих се.

Троп. Троп.
Приказно красивото момиче се отдалечаваше. Извиках я. Поименно.

-Обичам те - казах.

Потрепна едва забележимо. Обърна се и се вгледа в мен. Очите й с цвят на дъга. Усмихнатата й коса краси новия ден.  Нещо в мен за миг изрева в отчаян прилив на надежда. Премигна. Там нямаше нищо важно.

Отново се обърна. Продължи безмълвно напред.

Междупланинско

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

На прага на едно ново прераждане. Мисля си за всички нови неща, които искам да направя. За всички цели, които искам да постигна. И с ужас осъзнавам, че времето може да ме лиши от тях. От идеите, от мечтите, от копнежите. Трудно обаче нещо може да ме лиши от стремежа ми към теб. Най-вече аз. КОгато реша, че всичко е изгубено. В момента в който настъпи Времето. Жътварско.

Небето тази нощ е индигово. Луната- кърваво червена. Странни разноцветни точици присвяткват някъде в далечината.  Може би нещо ни наблюдава. А може би очилата ми умаляха.  Никога няма да знаем със сигурност.

Има една интересна житейска истина- напред вървят наглите. Хората, които не ги е страх да си поискат. Да кажат- Аз съм аз. И искам теб. Тук и сега.  9 от 10 случая рискувате да получите шамар или презрителен поглед. 10-тия  ще е най-яката мацка на света, която толкова ще бъде изумена от наглостта, че ще се усмихне загадъчно и ще каже - гладна съм. Ш ти намерм нещо да ти пъхнем в устата, спокойно. ;>

Очакваше нещо възвишено и романтично, нали? Извинявай скъпа, романтиката споделя развитието на любовта и времето- жизнена е като труп през юли.

Четох за влаковете призраци. И порталите през времето. Звучи интересно. Жалко, че подобни истории носят доста нереалистични допълнеия, вграждани през живота на една легенда. И все пак, не звучи олкова алогично.  Вярвам, че съществуват изкривявания. Портали. Идеи.

Обичам да обичам. ;> Не вярвам.

Любов

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Дефиниция за любов.

Любовта е мъртва. Времето също.

Не искам постоянно да си около мен.

Не желая всеки ден да сме заедно. Не искам да те чувам често. Не искам обещания и гръмки слова. Не искам клетви за вярност. Искам само ти и аз. В нашите кратки единични мигове. На някоя пейка. Или там където още като ни видят, знаят какво ще поръчаме. Да слушаме музика. Да гледам звездите. Понякога. Да мога да се вгледам в странните ти очи и да ти кажа,  че си пич. А ти да се разсмееш и да се усмихнеш по онзи начин, вдъхновил Мона Лиза. Обичам ръката ти. И аромата ти. Искам те. Не всеки ден. Просто тук и сега.

Дефиниция за любов.

Повикай ме, когато имаш нужда и ще съм там. Не на празните приказки и глуповатите жестове.

Дефиниця за любов.

Милиони цветове под различен ъгъл.