Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Изглежда Принцеата не отрази красивите ми писания по нейн адрес. Но такива са Принцесите. В това им е чарът. (Имам подозрения, как ще ми се тегли една майна)

Няколко думи лично към море.

Скъпо Море,

попринцип ни тъ аресвам. Ама последно време си реших, че искам да те видя какво правиш. Последно се видяхме преди няколко години. Ти ми напълни гз с пясък, опари ме с няква медуза, направи ми гърба червен, принуди ме да спя на закачалка и за капак на всичко почти не ме удави. Но скъпо Море, имаш най-красивите изгреви, които съм виждал и скъпо Море, въпреки че планът беше да дойдем при теб на 3-ти, ние ще дойдем на пети. Щото аз мисля да савам магьосник инженер на четвърти, а Крис да става немагьосинк инженер на пети.Но скъпо Море, няма да ти се размине. Щом кака Сийка изяви желание да ни закара и обеща, че ще се постарае даже и да ни върне после…

Изгрев, чакай ме, ида!

пп за пръв път слагам клипче, което съм снимал лично аз. Малко е самовлюбено, а? :D

На теб, Принцесо.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Какво работи най-красивото момиче на света? С най-пленителните очи, с най красивата коса, с най-меките ръце. Тя работи Принцеса. Защото е Принцеса.  Принцесата, която толкова често сънувам. Като че ли е толкова близко до мен. И когато отворя очи… нея я няма. Къде си, Принцесо? Защо бягаш! Ще яхна жълтия кон и ще препусна след теб. Ще те намеря, ще те хвана, ще те притисна до мен и ще построим замък! Когато хванеш най-мокрия пясък в шепи и стиснеш. Ще се качим на най-високата кула на замъка и ще гледаме как вълните се разбиват в стените му.И ще гледаме изгрева. Въпреки, че Принцесите не стават толкова рано. Но тя е по-специална. Тя е съдбата. Тя е любовта. Тя е

току що убих тъпа летяща мравка, която се разхождаше по леглото ми. Имам чувството, че някакво ново стадо мравки ще враждува със сегашното ми стадо мравки и са пратили разузнавачи. Но е леко притеснително. Не че не си харесвам мравките… Ама ще станат враждуващи фракции и ще е кофти. Ще има партизанска война.

тъ… Ти си слънцето, съдбата, любовта, ти си най-красивото и нежно същество на земята.  Точно ти, Принцесо.

Може би ще напръскам с Райд…

Аз познавам Принцеса.

Чъ ти ръдъм дъто!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Чъ ти ръдъм дъто!

Твойто малко яко дъ!

ЗВучи като педофил. А ти вече можеш да се напиеш и в САЩ!

Маджик фортуна.  Шалаалалла.

Да му желаем на тва още много години да си ръдъ дъто, още мнооо любов… (въпреки, че да ходиш с барабанчик не мога да го разбера…) ако беше китарист… ама нищо!

ЧРД, на единствения човек, който помнеше 13.ти юни 2008-ма!

ЧРД на единствения човек с който се запознах преди 5 години и ми развиваше теории, как вечеше можела да се омъжи…

Добре де, убаво е да ходиш с барабанчик. Можеш да му свириш… на палките. :D

Тва беше баси грубото… Аз много се радвам за вас двамата.

И чъ ти ръдъм дъто! Неговото- не.

Продължавам да се бъзикам с гаджето ти… Тва не е хубаво. Няма вече!

21 е една много хубава възраст. Га бях млад и аз бях на 21. На 21 аз… не помня. Ама беше яко. Нещо ми е размито. Верно съм бил на 18 като се запознахме. Деа. Ит ис стрейндж.

Чъ ти ръдъм дъто, чъ ти ръдъм дъто!

Sing what you cant say.

ЧРД, ЧРД, ЧРД

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

ЧРД на мое блог. На 13-ти юни станахме на 5 години. И забравихме… Лошо. Нищо, ЧРД на моя блог, ЧРД на моя блог и нека още дълго време да имам пари да го подновявам. Въпреки безплодното лято, през есента отново ме досърбяват пръстите.

Баси, кога минаха 5 години деа…

Как да използваме скайп версия 3.6 и надолу?

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Тук говорим за гриницата 2.5-3.6.

Факт е, че от както Майкрософт купиха скайп… Всички го знаем. Аз съм от онзи тип потребители, които мразят да сменят доказали се неща. И от някъде 5 години, съм се спрял на версия 3.6. Защото ми предоставя приятен баланс между натовареност и полезна работа.  Да, опитах се да ползвам новата версия 6 ли какво беше… Но беше абсолютен кич. То не бяха реклами, не бяха задни процеси,  (не че версия 3.6 няма такива), не бяха фацабок приканвания…  

Така. Нека да обобщим проблема: Пускаме си ние скайп версия между 2.5 и 3.6. Зарежда ни. Стои вписан около 1 секунда и ни се ръчка, че скайп трябва да направи обновление. Причина- сигурност. Ей това е обяснението. Ми, аз не държа на сигурноста. Пък и имам странното усещане, че причината е точно защото има сигурност… ТЪй де, да оставим теориите на конспирацията и да погледнем реално на нещата. Имате по-слаб компютър, не можете да се справите със шаренията на най-новата и “приятна” версия. Кво правим? Купуваме си нов компютър? Мне. Имаме точно 5 минути работа.

Нека обясним в какво се състои проблемът. В един `уй. Мислите, че се майтапя? Не! ui.skype.com . Това е. Сега се чудите, какво е? Сега ще ви кажа. Попринцип, скайп има опция за спиране на автоматичните ъпдейти. Това става от Инструменти->Настройки->Разширени. От там махате галъчките за горещите обновления и основните издания.  И си мислите, че скайп не прави проверки? Прави! По моите наблюдения,  при вписване, скайп клиентът докладва коя версия е на Центъра. (ui.skype.com). И вече според това, каква версия е, Центъра казва какво да се прави. Очевидно, от  майкрософт са подали на центъра да допуска само от версия 4 нагоре. Постепенно може да направят и само последната… Общо взето, това което трябва да напаривм е, да спрем връзката към Центъра. И по този начин няма как да се подаде команда. И воала!

Какво е DNS? В Интернет компютрите си имат т.н. пулични ИП адреси. Това  е нещо като телефонен номер. Уникално за всеки.  Но числата са сложни за помнене.  Какво ще ви е по-лесно да  напишете в браузъра?  http://194.153.145.104 или http://abv.bg ? . DNS е това, което преобразува abv.bg във въпросните цифрички и прави връзката. Нещо като преводач от нормален на цифров език. Попринцип, това са сървърни компютри, към които вашият се обръща.  ui.skype.com също си има такива цифри, а именно - 91.190.216.9 . Така, какво се случва?  Старитараме скайп, скайп прави заявка към ui.skype.com(ЦентърА) за да му идари рапорт, DNS преведа ui.skype.com на  91.190.216.9 и уя ви връща, че не сте достатъчно пич, за да ползвате скайп. Това, което трябва да направим, еда се намесим в момента на превеждане. Ако накараме DNS-а да го преведе по друг начин, то няма как вързката към центъра да се осъществи, респективно няма как да ви обясняват, че не сте пич. ПИЧ сте!

На вашия компютър може да се правят… да кажем локални настройки с които да кажете, че само за вас. В компютъра ви има файл за локални DNs записи. Тоест, когато правим заявка към букви, първо проверяваме този файл, после отиваме на DNS-а, който както разбрахме е мрежово устройство. Значи трябва да редактираме т.н. host файл и въпросът ще се реши.

1. При Windows базирани системи, отвяряте един My Comouter, горе в адресното поле пишете:  C:\WINDOWS\system32\drivers\etc  (според зависи къде ви е Windows-а де…)

2. След като се отвори директорията, търсите файл, носещ името hosts.

3. Чукате на него с дясно копче, избирате Open With и избирате Notepad

4. Въвеждате нов ред под последния. Записвате:   127.0.0.1       ui.skype.com

5. Запомняте файле, затваряте го. И сте вие!

Това, което направихме е, че излъгахме компютъра ви, че Центъра, всъщност това сте вие. Скайп прави заявка, но никой не му отговоря. Следователно не получава команда. Респективно си ползвате  добрата стара и стабилна версия.

Воала!