Има ли смисъл…

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

… след като няма значение? Щастието, то е нещо, което градим сами.  А какво става, ако го разрушим? Как се научаваме да живеем със собствената си глупост? А правилно ли е да оставиш щастието си в ръцете на друг човек? И точно когато го загубиш да осъзнаеш, колко безперспективно е битието без него? Разбира се логическият отговор е НЕ. Никога не трябва да се допуска настронеията ни да зависят от други хора. Но сърцето… то е готово да спре само от един поглед. И отново да забие само от една усмивка. Студенината го убива. Искам да се науча да не чувствам нищо. Има ли бутон за изключване на болката? И изобщо… има ли смисъл… след като вече няма значение за теб?

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Как се чувствах преди една година ли? Щастлив. Как се чувствам сега ли?Безперспективно зле. Чак ми се мре. Интересно как ли ще се чувствам след още една година…

Сив

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Когато загубиш желанието за живот… остава само сивото. Капката цвят  погълната от сивотата,  вятърът - смразяващо сив, дъждът- мокър и сив, денят  мъгливо  сивеещ,слънцето безлично сиво наднича из зад сивите облаци…А сивата ти душа се е облегнала на сивия прозорец и брои малките сиви капчици ноемврийски дъжд. Поглеждаш със сивите си очи долу… към сивата улица. Виждаш потоци от цветни и щастливи хора. Сива сълза потича по бузата ти и докосва сивите ти устни. На вкус е сиво-солена.
Защото нищо не продължава вечно… дори студеният, (сив), ноемврийски дъжд.