ОБИЧАМ ТЕ!

Author: NeMo  |  Category: Есеобразно

Обичам те, обичам те, обичам те! Ти си момичето за мен. Никога не съм те виждал. Никога не съм те докосвал. Никога не съм те помирисвал, никога не съм те прегръщал, нито целувал. Но те обичам! Защото съм си чатил с теб! И те обичам, обичам, обичам. И сънувам профила ти във скайп, и бленувам да видя ника ти някъде. Фейсбуука ти ме възбужда. Блога ти ме стопля. И знам, че те обичам… Господи, не е ли жалко това… Слънце мое, защо не блестиш? Някъде ли има твоя снимка? Тогава и аз ще ти пратя моя. И ще си представяме как се любим. Със снимка.Вкопчени в бездушния  екран . Господи, не е ли жалко това…  И все пак, обичам те, обичам те,  обичам те, моя сладка, малка Тринити. Позволи ми да бъда твоя Нео.

Докъде я докарахме… За да повярваш в някого, трябва да го докоснеш. Истински.  Идеята. Идеята на това, което разбираме под класическа любов, е свързана с класическа близост. Какво е чатът? В чата мога да бъда всеки.  Мога да бъда шибан разгонен куч, мога да бъда нежен и винмателен, мога да бъда твоята мечта, мога да бъда твоя кошмар,мога да харесвам твоята музика, въпреки, че я мразя… Мога даже да бъда жена. Никога, никога, не можеш да разбереш истински човек, без да си чул гласа му. Без да си погледнал очите му. Без да си видял реакциите му.  Без да си го докоснал истински. Защото… трябва да опитаме да сме истински. Само това ни остава в този сив свят на машини… Да пробваме да бъдем истински…  Ще пропътуваме страната.  Be real, be like us. :)

23 Responses to “ОБИЧАМ ТЕ!”

 1. лу Says:

  малко двулично, но … какво ли разбирам аз, наивната. (:

 2. NeMo Says:

  Ти го каза :)

 3. Тя Says:

  Лелее… Същото се случва и с мен само където аз съм момиче, а обектът на моите чувства е момче… И аз го обичам, но не мога да му го кажа, защото всъщност май сме доста различни и той е обвързан (хах). Дано при теб да има щастливо начало на нещо прекрасно… :)

 4. NeMo Says:

  Темата е ирония. А за началото… Кажи му, кво пък толкова? ;)

 5. Тя Says:

  Темата е красива… Особенно ме развълнува… Не мога да му кажа и това е! Хайде, че ще стане като чат (хах:)

 6. Evie. Says:

  Темата е прецакана, а не красива. Мога да ви изброя поне 5 сърца, разбити от чатовете, при това без да се замислям. Ако се замисля, ще са повече.

 7. NeMo Says:

  Именно. А това не бива да се допуска. Не можеш да кажеш, че обичаш някого, без да си видял очите му истински. Ти най-добре трябва да знаеш :)

 8. лу Says:

  постът щеше да важи, ако ти не беше правил същото.
  не можеш да наливаш мозък в главите на другите, докато не си напълнил своята. тоест, можеш. но е глупаво.

 9. NeMo Says:

  Нищо в ничия глава не наливал. Просто казвам какво мисля. Моите извинения, че се различава от твоите идеи за света. :)

 10. лу Says:

  ти пък много изведнъж започна да ги имаш тези виждания. преди друга песен пееше. (:

 11. NeMo Says:

  Явно не си чела внимателно. :) Нормално е де. В това, което съм написал, няма никаква романтика. Никакви принцове, никакви коне. Нормално е да не ти харесва. :) Все пак това е истината.

 12. лу Says:

  може би твоята истина.
  epic fail.

 13. NeMo Says:

  Е, не може всички винаги да успяваме като теб. :) И не използвай думата “епика”, без да си наясно какво наистина означава, моля. ;)

 14. Rawr Says:

  На мен пък темата ми хареса. Разсмя ме. Истинска е, и в същото време - не съвсем.
  Толкова е истинска, колкото можеш да бъдеш сигурен в чувствата на някого.
  Real life shits. (:
  До Тя - рискувай.
  До лу - порасни.
  До NeMo - губиш си времето.
  (:

 15. wbgenetic Says:

  аз пък мисля че злобните хххх коментари на автора могат спокойно да бъдат прикрити на едно тайно място. като не изключвам и снощният му “анонимен” коментар ;)

  относно порастването и реалността. real life shits и прочее … ами каквото си го направите такова ще бъде, драги ми смехурковчета.

  аз обаче вярвам в нещо, и не може някой 19 годишен тинейджър да се опитва да слага моята вяра, във моят собствен свят, във рамки.

  така че на когото не му е изгодно, да не се бърка.
  обичам.

 16. NeMo Says:

  Извинявай, нямам честа да те познавам, но къде видя злобни коментари, приятелю? :) Някакви тиинейджъри ти разклащали вярата? Ами, не им давай. :) Не може да си толкова слабоверен подяволите! И всъщност, откровенно казано, не мога да схвана твоето присъствие тук. ;) Говориш несвързано. И явно не знаеш за изреченията, и главните букви. ;) Но все пак, радвам се, че проявяваш интерес. Обичам новите хора ;)

  пп Така, както говориш, ти звучиш като тиинейджър. Ако не знаеш, да знаеш. :)

 17. wbgenetic Says:

  аз пък мисля че много добре знаеш защо съм тук. ако искаш го признай пред себе си. ние не сме наистина толкова заинтересовани от твоята личност. призрак бях, съм и отново изчезвам за теб. а ти си остани там където си - в твоя си свят със главни бувки в изреченията. (Понякога)

 18. Rawr Says:

  wbgenetic, коментарът ти е крайно ограничен и нескопосан. А нападайки 19-годишния тинейджър, че той се опитва да пропагандира каквото и да е било и да ти го бута в ограниченото (явно, друго не показваш) мозъче, е направо жалко. Проблемът е твой, че разни постчета в разни блогчета из интернета могат да ти повлиаят по такъв начин, че, ужас! да си промениш мирогледа. Това показва, че освен, че си ограничен, ами си и неспособен да притежаваш собствено изградена ценностна система и преценка, а единствено се водиш по другите. Тъжно е. За теб, а на мен не ми пука.
  Това може да го приемеш като обида, но не си прав. А защо го пиша? Защото явно не си разбрал целия пост. Авторът изразява мнение, а не ти НАБУТВА мнението в главата. Всеки има право на мнение, това ти го казваш, но го и отхвърляш. Имат теза и анти-теза, а сега, накъде?
  Прочети ми писаниците. Помисли. И си оправи пълния член, защото българския език има правила, които ти не спазваш.
  Обичай си. Но си използвай и разума.
  Аман от недоразбрали дечковци.

  P.S. Ако наистина имаш грам интелигентност в ограниченията си, няма да тръгнеш да ми се заяждаш, а ще видиш правотата ми. Ти си на ход. Да видим какво ще ми покажеш. (:

 19. NeMo Says:

  И още нещо, wbgenetic- тук има eдин юноша. И явно не си ти, колкото е странно да изглежда, а- лу.Обаче тя не е на 19 видиш ли…. Да не си прекалил с някои тип гъби нещо? :) О, и кои сте вие? Искам да знам, искам да знам! ;)

 20. Rawr Says:

  И по повод последния ти пост: сериозно, хора, живеем в реален свят, какви призраци ви гонят? Хубаво, обичате да пишете с метафори и неразбрани думи за останалите, но, РЕАЛНИЯТ СВЯТ е ИСТИНСКИЯТ. А метафорите ви, колкото и да са интересни на първо четене, на второ - са просто жалък опит да бъдат впечатление околните по странен оригинален начин.
  Впечатлете ги с интелект, не с малоумните си приказки.

 21. tenderlilac Says:

  а защо всички не погледнете първо себе си, а (:
  и би било добре да си намерите някакво занимание освен наливане на акъл в чужди глави.

 22. gasmask demon Says:

  Така и не разбрах защо се джавкате. Бушуват ви хормоните и сте доста чувствителни. Защо така?
  Аз лично съм сензитивна и мога да бъда стимулирана по много начини. На който каквото му допада.
  Някой не желаят да са в т.нар. реален живот, защото смятат, че е също толкова голяма игра, колкото и техния измислен.
  За всеки по малко…
  Автора не го одобрява, дава своите аргументи - окей.

  И в коментарите наистина се чувства нотка на заядливост. От всички ви. Отново не разбирам причината, тъй като темата не е така агресивна…

 23. NeMo Says:

  Ами не е. Обаче както виждаш някакви хора идват тук, пишат за пръв път, с цел да се заяждат. Чак сам си се чудя, че съм толкова толерантен, и още не съм из затрил словоизлеянията. :)

Leave a Reply