Nemo my name forever is…

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Това е много добър цитат. Понякога тази песничка даже се завърта на блога ми. Което ми напомня, ако някой не харесва радиото, може да си го каже, оставяйки коментар тук. (+ Радиото се пръкта, със изключителното съдействие на Сашко, за което много му благодаря. (Главно, защото ми спести времето да си правя разни регистрациики по социални мрежи.) Мразя социалните мрежи. Винаги съм ги мразел, и винаги ще ги мразя. Просто всичко стана прекалено компютъризирано. Къде остана нормалното излизане? Кога за последно сте се уреждали среща по телефон, а не по скайп, или чат? Я си представете да живеете без компютър. Йок. Тъй де, идеята на социолните мрежи е контакти, нали така? Е, хубаво, контакти-О.К. Но сайт, създаден, специално да ти гледат снимките, и да ти оставят коментари, колко си бил сладък, колко си бил сексапилен и т.н.? Че аз това си го знам, и без да си сложа снимката да виси по някой такъв сайт. Е, last.fm няма точно тази изея. То винаги ми е напомняло някак си на творческа оценка. Вярно, има снимки, и т.н., но не се набляга само на снимките. Докато в сайтове като сладур дЪт ком, примерно, това е основното. И е малко странно, да гледаш колко е молдно 13 годишните да се снимат  в банята, правейки жабешки физионимии срещу огледалото.  Брр, чак ме хваща страх като си помисля за такава картинка. Както и да е. Това, което искам да кажа, е че идеята на социалните мрежи е страхотна. Това обаче в което са се превърнили (шарени странички, обсебени от 13+ , 16-), кара и малкото ми коса да настръхва.

Така де, друго нововъведение е  “Времето у наше село”. Общо взето, всеки път като излизам от нас, мога да си видя каква е температурата, зареждайки блога си. Доста е полезно като идея, въпреки че не винаги е точно. Другото, което забелязвам с усминка е, че откакто се поактивизирах отново, пак започнаха по повечко посещения, въпреки, че сме далече от пика от 50 потребителя дневно, от преди около месец… Трудно се гради, но лесно се разрушава, нали? Нищо, до другата сесия, може да станат и 100. Амин (+

2 Responses to “Nemo my name forever is…”

  1. Aleksey Says:

    Първо - тоя часовник дет си го лепнал… няма ник’ъв смисъл от него… всеки на компютъра си има часовник, долу вдясно. Единственото, което прави твоя часовник е да загрозява иначе хубавата темичка и да товари…
    Колкото до радиото - не че не ми харесва… ами и то товари. Още повече. Тия 5 мб, които зареждат ВСЕКИ ПЪТ са дразнещи. Би трябвало да има опция това радио да е вечно спряно и когато читателя иска да си пусне песничка (въпреки че не ми се вярва да са много тия), да цъкне play и тогава да му зарежда.
    Времето - окей… добра идея, ама на мен през Opera нещо не ми зарежда. Това “Търси в google” също май нема ник’ъв смисъл… всеки може да скокне до google. А някои хитреци (като мен) си имат на browser-a горе вдясно поленце за търсене… и това става също излишно и натоварващо.

  2. NeMo Says:

    Тююю черна станция значи… Верно ли са 5 мегабайта? (rofl)

Leave a Reply