Коледа :\

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Не, писна ми от коледния дух, коледното настроение, коледните нз си какво… Такива неща има само по филмите.  И въпреки това, днес получих вълшебно съобщение. (:  Какво по-добро време от Коледа?

Обаче, нека засегнем една доста интересна тема- защо е модно да се слуша техно и хаус? И всъщност, не ме притеснява толкова това, че е модно да се слушат безкрайните, лишени от смисъл циклежи, наричани “музика”. То и чалгата е модна. :/ Мразя чалга. Мизерното в цялата работа е, че метъли стават хаузъри… Просто необяснимо понятие. Какво било да си хаузър? Някъде четох “Наричник на хубавеца”. Момент, да намеря линка… (Докато четеш това, аз търся линка) Ха! Намерих го! За теб може да е минала само секунда, но за мен минаха няколко минути. При теб времето тече по-бързо, защото консумираш готов продукт. А аз съм му създателя. (+  Тоест, това което четеш, вече е написана. Логично е. Но може само да сънуваш, че го четеш.  Та, ето го и линка- http://fuckthenorm.net/?p=26  . Ей това е да си хаузър. Големите  розови очила тип “мухата цеце”, крещящото облекло, висенето по ъъъъ… май му викаха клубове. Ебаси кефа (по белоградчишки, не очаквам много хора да го разберат това). Ебаси кефа! Което всъщност ме навежда на мисълтта… Тоест, кара ме да си задам въпроса, какво е метълът? Или още по-точно, метълът тиинска прищявка ли е? Стремеж да си различен? Защото както и да го смятам, много малко метълки над 16 години познавам. В един момент стават хаузърки, или тотално се отричат от тази музика, с обяснението, че била депресираша. Което ме кара да се почеша умно по кратуната, и да вкарам един такъв миличък поглед… Защо на мен като слушам Nightwish, или Металика, или Токио Хотел (това е емо май, ма пак е сходен тип), и т.н., ми е усмихнато? Нещо съм сбъркан ли? Първото логично обяснение е, че рядко гледам текствоте. Аз слушам музиката. И всъщност, прослушах този стил сравнително късно. Бях вече почти на 18. Дали това, че започнах да слушам в период, в който съзнателно не бих позволил на музиката да определя настроението ми? Защото това е модердното-слушаш Panicat at the disco (това също е емо), и си режеш вените. Което всъщност, може да ни накара да разгледаме метъл и емо стайла по два начина- 

а) Пуберска модерност

б) Истинска музика

Метълите/Емотата от тип А, са временно заразени. При тях отшумява на 16-17 години.

Ние от група Б… За сега още ме държи. Надявам се да не ме пуска, защото музиката е стойностна.

От друга страна, аз никога не съм навличал ония черните провлачени дрехи, с които метълите ходят. Не че не ми харесват- просто не са мой стил. Което ме кара да се замисля, това че харесвам метъл музика, прави ли ме метъл? Нььеее (+ Всъщност, аз дъм враг на хауса и на техното. Но пък съм фен на диското. (Онова диско на Аqua,Scatman, Gina G, BSB…) (Последните ги обожавам. И не, не са гей група :/) .

И всъщност трябва да си направя извода, че нещата отшумяват? Не… Има много въпроси без отговор. Един от тях е, защо метълите стават хаузъри?

Ако гледаш този блог през огромни слънчеви очила, закриващи половината ти лице, ИЗЧЕЗНИ ОТ ТУКА ХАУЗЪРЧЕ! (=

 

пп Нищо лично против хаузърите. Много лично против хауса. :)

2 Responses to “Коледа :\”

  1. Thanatos Says:

    Прочетох ти статията и честно да ти кажа не съм много съгласен с казаното по-горе. Първо… да - метъл съм, не се кефя на техно/хаус кой знае колко и ненавиждам чалгари. Но… не смятам, че има пряка връзка между хаус музиката и облеклото на тия, които я слушат. Хората с очила тип мухата Цеце и т.н. са просто позьори, които обикновено като седнат на маса пускат мазните кючеци и сипват ракията, защото само това са видели от техните родители като са били малки (крушата не пада по-далеч от дървото). А тези т. нар. “хаузъри” не винаги са такива. Познавам няколко човека, които се кефят на хаус и техно и въпреки това избягват чалгата.

    По въпроса с това дали метълът е депресираща музика или не… по дяволите! има сигурно 300 вида метъл, кой от кой по-различен. Идеята е, че усещаш това, което очакваш от музиката, която слушаш. Всичко е до настроението и погледа в/у песента.

    П.П. Коледен дух има стига да повярваш в него ;) Ако прекараш коледа пред компа или в някоя чалга-дискотека много ясно, че ще ти се стори като всеки друг ден от годината.

  2. NeMo Says:

    Уважавам мнението ти. (+ Да ти кажа честно, и аз не обичам много много да слагам под общ знаменател. Но пък честно казано, просто хаус стайла (не знам дали съществува такъв термин), откровенно казано ме дразни. Никога не бих карал коледа в някоя чалготека. Това музикоподобно ми е табу. (+ Лишено е от смисъл. Да ти кажа честно, и пред компютъра не бих прекарал Коледа. Някак си прекалено всекидневно ще е. Но цялата тази Коледна треска, очакване, Коледен дух… Това са някакви имагинрени единици, създадени за да продават, и да радват децата. Не знам, въпрос на мнеиие. Лично аз не съм усещал коледния дух от много години… А визирайки факта, че съм грубо казано на 20, това не гооври добре за мен. Мисля, че последната ми истинска Коледа беше като бях на 11… :/

Leave a Reply