Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

На 31-ви декември 2014-та година, Сънишайн ми даде идеята за Писмото. Написах го. На 31-ви декември 2015-та също го написах. На 31-ви декември 2016 отново го направих.

Каква беше идеята на Писмото?
Dear future Dido,

блаблаблаблабла

With love Dido from the Past

Забелязах, че три субекта винаги присъстват в него.  Колкото и далечни да са вече те, поради георграфски и новоапартаментски причини, а именно: г-н  Кристиян Радев, г-н Владислав Станчев и г-ца Диана Ласонина.
Замислих се… тримата ми най-добри приятели, с които вече се виждаме 2-3 пъти годишно.  Малко е тъжно. Но всеки тръгна по пътя си.

Живея в глупавото минало. В дните, прекарани на мърлявия таван на Кристиян, където бягахме от училище, снимахме просташки видеа и се събирахме със съмнителни субекти, дните, когато с Владо растяхме, дните в които бях убеден, че Дидка е Тя. Боже, колко душевен материал употребих по това момиче. А тя не ме погледна! Нищо де. Не е загуба на време. А натрупване на житейски опит. И той е, че ако една жена, пък било тя и Дидка ти откаже трихиляди четиристотин петдесет и пет пъти, значи най-вероятно не иска да е с теб. Но никога не може да си сигурен преди трихиляди четиристотин петдесет и шестия път.

Бъдещето ми е неясно. Защото няма как да бъде. Все пак да не забравяме Мотото на любимия ми филм- The Future is not set. There is no fate, but what we make for ourselves. В свободен превод- Бъдещето не е начертано. Няма съдба. Само тази, която си изковем сами.

Пътят е напред. Напред е и истината. Може би там ще се появи Тя. Метафоричната истина за жената, която се мрази достатъчно много за да се допусенм един до друг. Или пък не.Все си мисля, че няма такова животно. Защото съм станал като сърдит стар чичко. И имам кариес на преден зъб. Това няма нищо общо с Търсьенето.

Сега съм болен. Болен от как ме майка родила. Глупости. Болен съм от  тази сутрин. Но това с майка родила е по-драматично.

Другото, което забелязах е, че Past Dido е идиот. Защото в две от писмата казва- жив съм, здрав съм, но не съм щастлив. Иджът. Бил е супер щастлив.

п.с.

Ти отдавна не четеш тук. Но помниш ли тази песен?

03.10.2009

Leave a Reply