Забраната за тютюнопушенето

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Хорат, които ме следят редовно през последните години, най-вероятно знаят колко презирам и мразя идеята за политиката. И как много рядко си позволявам коментар относно политическия живот в страната. Но въпросната забрана живо ме интересува. Онзи ден по някакви нечовешки странни стечения на обстоятелствата, излязохме с Дидка. Реших, че Краят е близо. Тъй де, този поуст е не за да я дразня, че от както има гадже си заеба приятелите. Та, сядаме ние на “Киното”.  След малко пристигат някакви хора, явна за банкет. И 5 минути по-късно взеха да палят цигарите. Тогава осъзнах, че тази забрана е вече само на хартия. Че службите за проверка отдавна не работят и т.н. Наздраве.

Като непушач разбира се имам и познати пушачи. Интересен факт- пушачите също поддържат идеята за забраната. Много любопитно ми стана мнението на едно момче, което каза: “Мога да пуша, но да вдишвам пушека е нечовешки дразнещо.” Остатъчния продукт. А щом на един пушач му е дразнещо, представете си какво чувстваме ние непушачите.

И сега, какво се случва? Тройната коалиция отменя  едно по едно всичко въведоно от “лошите чичковци от ГЕРБ”.  Въпросът е - защо? Защо след като хората вече бяха свикнали с нещо, се връщаме стъпки назад? Защо, след като можем да имаме европейски данъци, не можем да имаме европейските правил аза тютюнопушене? ЗАщо се толерира това? Защото заведеинята били празни, когато не можело да се пуши? Ама моля ви се.  По-плоско оправдание не бях чувал.

Ако трябва да съм откровен, на поминалите избори гласувах за ГЕРБ. На сегашните избори не гласувах. На следващите обаче май отново ще гласувам за ГЕРБ. Казвал съм го преди, ще го кажа и сега - не искам да се къди в заведенията, не искам атомната бомба Белене. Бате Бойко отгтоваря на тези искания. Тройната коалиция - не.

Наздраве.

Leave a Reply