Как да използваме скайп версия 3.6 и надолу?

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Тук говорим за гриницата 2.5-3.6.

Факт е, че от както Майкрософт купиха скайп… Всички го знаем. Аз съм от онзи тип потребители, които мразят да сменят доказали се неща. И от някъде 5 години, съм се спрял на версия 3.6. Защото ми предоставя приятен баланс между натовареност и полезна работа.  Да, опитах се да ползвам новата версия 6 ли какво беше… Но беше абсолютен кич. То не бяха реклами, не бяха задни процеси,  (не че версия 3.6 няма такива), не бяха фацабок приканвания…  

Така. Нека да обобщим проблема: Пускаме си ние скайп версия между 2.5 и 3.6. Зарежда ни. Стои вписан около 1 секунда и ни се ръчка, че скайп трябва да направи обновление. Причина- сигурност. Ей това е обяснението. Ми, аз не държа на сигурноста. Пък и имам странното усещане, че причината е точно защото има сигурност… ТЪй де, да оставим теориите на конспирацията и да погледнем реално на нещата. Имате по-слаб компютър, не можете да се справите със шаренията на най-новата и “приятна” версия. Кво правим? Купуваме си нов компютър? Мне. Имаме точно 5 минути работа.

Нека обясним в какво се състои проблемът. В един `уй. Мислите, че се майтапя? Не! ui.skype.com . Това е. Сега се чудите, какво е? Сега ще ви кажа. Попринцип, скайп има опция за спиране на автоматичните ъпдейти. Това става от Инструменти->Настройки->Разширени. От там махате галъчките за горещите обновления и основните издания.  И си мислите, че скайп не прави проверки? Прави! По моите наблюдения,  при вписване, скайп клиентът докладва коя версия е на Центъра. (ui.skype.com). И вече според това, каква версия е, Центъра казва какво да се прави. Очевидно, от  майкрософт са подали на центъра да допуска само от версия 4 нагоре. Постепенно може да направят и само последната… Общо взето, това което трябва да напаривм е, да спрем връзката към Центъра. И по този начин няма как да се подаде команда. И воала!

Какво е DNS? В Интернет компютрите си имат т.н. пулични ИП адреси. Това  е нещо като телефонен номер. Уникално за всеки.  Но числата са сложни за помнене.  Какво ще ви е по-лесно да  напишете в браузъра?  http://194.153.145.104 или http://abv.bg ? . DNS е това, което преобразува abv.bg във въпросните цифрички и прави връзката. Нещо като преводач от нормален на цифров език. Попринцип, това са сървърни компютри, към които вашият се обръща.  ui.skype.com също си има такива цифри, а именно - 91.190.216.9 . Така, какво се случва?  Старитараме скайп, скайп прави заявка към ui.skype.com(ЦентърА) за да му идари рапорт, DNS преведа ui.skype.com на  91.190.216.9 и уя ви връща, че не сте достатъчно пич, за да ползвате скайп. Това, което трябва да направим, еда се намесим в момента на превеждане. Ако накараме DNS-а да го преведе по друг начин, то няма как вързката към центъра да се осъществи, респективно няма как да ви обясняват, че не сте пич. ПИЧ сте!

На вашия компютър може да се правят… да кажем локални настройки с които да кажете, че само за вас. В компютъра ви има файл за локални DNs записи. Тоест, когато правим заявка към букви, първо проверяваме този файл, после отиваме на DNS-а, който както разбрахме е мрежово устройство. Значи трябва да редактираме т.н. host файл и въпросът ще се реши.

1. При Windows базирани системи, отвяряте един My Comouter, горе в адресното поле пишете:  C:\WINDOWS\system32\drivers\etc  (според зависи къде ви е Windows-а де…)

2. След като се отвори директорията, търсите файл, носещ името hosts.

3. Чукате на него с дясно копче, избирате Open With и избирате Notepad

4. Въвеждате нов ред под последния. Записвате:   127.0.0.1       ui.skype.com

5. Запомняте файле, затваряте го. И сте вие!

Това, което направихме е, че излъгахме компютъра ви, че Центъра, всъщност това сте вие. Скайп прави заявка, но никой не му отговоря. Следователно не получава команда. Респективно си ползвате  добрата стара и стабилна версия.

Воала!

Leave a Reply