ЧРД, Фацабок!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Днес прочетох една статия, в която се казва, че гореспоменатото нещо, ставало на 9 години. И написах един коментар под нея и се оказа, че novini.bg не ми дават да си публикувам коментара. Та реших да го направя тук.

Фацабок - или как съвсем доброволно да споделяме лични данни и да се оставяме да ни правят психопрофили. За какво са ни шпионски начини за събиране на информация за простолюдието, след като има фацабок? Нее! Споделяйте си с кого сте обвързани, какво харесвате, къде хдите, какво слушате, какви са мечтите ви, какви сте вие.. Фацабок! Споделете със света всичко за вас и после се чудете, от къде светът има толква мнго информация. Фацабок - модерният начин да бъдеш тъп!
ЧРД на фацабок и да му паднат сървърите дано!

В коментара ми се усеща малко злоба. Да, така е. Просто мразя фацабок.

Ся ще попиташ защо. Ми ето първият проблем:

1. Споделяйте с кого сте обвързани.

Значи да приемем, че Спас е обвързан със Иванка. И Спас си тупне на профила, че са обвързани. Е, съответно и Иванка тряя се съгласи де. Щото за  пише на профила на спас - Обвързан със Иванка, то трябва Ивнака да е позволила. И хубаво! Спас обича Ивнака  и Иванка обича Спас. ДО тук добре. От тука почват тъпотиите. Ако Иванка обича Спас и Спас обича Иванка, защо цялото свят трябва да знае, че те са обвързани? Това не се ли водят лични отношения? ЗАщо трябва да се тръби- яя, аз обичам Иванка! Не че не я обичам.. Обичам я, си каза Спас. Ама закво всички трябва да знаят? Тва са глупости… Друг момент- Спас и Иванка късат. Но поради няква причина не си махат статуса във фацабока. НЯкой си хваща ново гадже и после иди обяснявай, че нямаш сестра… Трети вариант - появява се някое завистливо нещо от миналото им, което като вижда колко щастливо са обвързани ИВанка и Спас и казва- даааа… Това трябва да го счупя. И се създава излишна злоба. Има още стотици примери, които ми идват на ум. И за всичко е виновна глупавата “социална мрежа”.

2. Споделяйте какво харесвате

Ми да! И така ставате мишени!  Защото фацабок ще събере нещата, които сте “лайкнали” и на базата на това ще ви направи психопрофил, на който ще стъпват съвсем целенасочени спам реклами.  Купете си товаааа. И ГЕнадии си казва- даааааа! АЗ обичам товаааа! О от там нататък, пътят е ясен.

3. Напревете си ферма.

- Здравей. Защо закъсня? Всичмко наред ли е?

- Трбяваше да си нагледам фермата във фацабока

- WTF?!!!

4. Вижте най-новите клюки.

Да, това е забавно. Обичам да гледам Малката как сутрин чете клюките във фацабока и колко възбудено се възмущава на някои новин. Добре де и фацабока си има някакви предимства.

5. Счупи брак

Да. Фацабока освен връзки, може да чупи и бракове. Имам приятели, които имат 10 годишно хлапе и се разделиха заради фацабок и глупави оналйн чтове. Е, мацката нямаше много акъл… Ама… Все пак е глупаво. Пичът обаче си беше и е Пич. Но това е друга тема

Поредното обобщение- мразя фацабок. Не съм способен на омраза към хора. Но към тази манипулативна, долна и отвратителна машина за манипулации, изпитвам гореща омраза. Нечовешка омраза. Шибана адска машина.

Да ти паднат сървърите дано!

Да ти се срине БД-то!

Да ти се сринат всчиките БД!

Да ти се сринат и бекъпите!

Да ти се отрежат всички интернет канали дано!

Майната ти!

И по темата- една моя любима ирония на фацабока от един мою либим сериал- It Crowd

Leave a Reply