Щастливо повреден!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Случи ми се нещо странно. Не обичам животните. Особено кучетата. Защото… Защото така. Лично е. Не е за блог. И вчера си взехме кученце. И вчера бях с доста смесени чувства. То е малко, черно с дълга опашка и с ебаси тъпия поглед. И Слънчо много го харесва! И това чудо се казва Рая. И е ходещи 150 лева. Доста евтино като за мини пинчер, разбрах в последствие. и Слънчо започна да ме гаври с това куче. Днеска, както блаженно си подремвах изведнъж нещо ме лизна по усните. Деа и кучката! Реагирах подобавакщо възмутено, а тя ми се смееше. (И Туниту също!) Е, те тва са жените. Зли същества.  Днес обаче реших, че ще проуча нещата с тва нещо, което сере и пикае където си реши. И което обича да се бори с килими. И даже ги побеждава на моменти. Купих му пиле. И то го обезкости. Безкомпромисна кучка е тя. Рая. Казва се Рая. И много обича да я галят по нослето. И има страшен гъдел. И е толкова сладка, когато я гушнеш. И ти заспи в ръцете. Чувствам се повреден. Щастливо повреден. Истината е, че напоследък виждам и чувствам толкова неща, колкото не съм и подозирал, че съм способен да видя. Или да усетя. Или… Да, странно е как един човек може да ти открие толкова много врати. Толкова много идеи. Толкова много… толкова много от теб. Защото нещата просто си лежат в теб и чакат да бъдат събудени. И когато най-малко подозираш, разбираш че харесваш кучета. И ги учиш да седят на два крака и да правят кълба. И му бършеш пишуту. И то се изпикава на ръцетет ти в знак на благодарност за това, че си го нахранил 5 минути по-рано. Чувството е брилянтно радващо. Щастливо повреден! (happy)

One Response to “Щастливо повреден!”

  1. Aleksey Says:

    Не знам как си решил точно пинчер да си вземеш… Аз като цяло малките породи кучета не ги тача хич. На принципа “колкото е по-голямо и пухкаво, толкова по-добре”. Освен това по-големите са и по-умни и според мен се обучават по-лесно. Да си чувал за пинчер-пазач? или пинчер полицейско куче? :D Примерно. Наскоро научих за породата “тибетски мастиф” и веднага ми стана любима!

    http://www.google.bg/search?q=tibetan+mastiff&hl=en&client=opera&hs=g1r&tbo=d&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=HwYJUf7aE4bTtAbm5ICgBg&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1280&bih=644

    Естествено за 150 лв няма как да си вземеш такова нещо. Но едно лабрадорче би могъл… А вервай ми - лабрадорите са също едни от най-добрите на света!

Leave a Reply