Психо-радиационни атаки от медиите.

Author: NeMo  |  Category: WTF?!, Обща каТегория

Аман вече от радиация, дето ту я има, ту я няма. Ту се появяват някакви много опасни елементи, медиите гърмят бла бла бла дишаме цезии и йод с огромни букви. Отдолу с мънички букви написано- количеството изключително разредено и безопасно за здравето. Дефинирай ми безопасно за здравето? Не знам до колко е вярно.  Лично аз следя радиационната обстановка основно от тези два сайта ТОЗИ и  ТОЗИ . Като вторият е подробно европейска карта.  Какви са нещата, които ми преставят тези сайтове? Реално не е имало драстично покачване на радиацията от аварията във Фукушима, до сега. Можете да прегледате данните на картата за дни, дори и години назад. Оказва се, че или тези уреди не отчитат промяна на радиацонния фон (тоест такава няма), или промяната е толкова микроскопична, че те не я засичат. Или консипративната теория, че  тези данни се манипулират. Реално, не е невъзможно. Тва е просто една мрежа от амнайсе точки. Нищо не ти пречи да разположиш точката на място, където знаеш, че едно евентуално радиационно замърсяване е по-малко вероятно. Или пък програмна манипулация. Добре де, но цялата мрежа ли? Цялостна манипулация на публичната мрежа за следене радиацонния фон, с цел избягване на паника и като бонус печелим някое и друго раково заболяване в годините напред.  Гърмят ми днеска медиите- тъй и тъй радиацията вече стигна. Никой не обърна внимание, че съобщения за това, се появиха още преди една седмица. Тоест каквото е стигнало, вече   е тука. При повече късмет, може и вече даже да го няма.  Честно казано, не знам до колко данните са верни. Сигурен съм обаче в едно. Притежаваме изключително шибани медии, които спекулират яко с факта, че през 1986-та година, е имало медийно затъмнение и в момента тия тъпанари гърмят с някакви изказвания, с цел да приковат вниманието. Резултат от това е създаването на масова психоза. Но какво им пука на тях? Нали са си взели сензацията. Ето тази статия, която днес се върти така усърдно в амнайсе електронни медии. Смешното е, че даже не е променена. Всеки копира от всеки, и го не бърка.

http://society.actualno.com/news_341910.html ей тва е източника, от който копирах. АЗ поне си оставям източници. тЪ:


Радиоактивните частици достигнаха България, дишаме йод и цезий

Това, на което ставаме свиделети- гръмко, приковаващо вниманието заглавие, което кара и най-хладнокръвните от нас (аз категорично не съм от тях ) да настръхнат. Следва статията:

Радиоактивните частици от Япония достигнаха до България. Съдържанието на опасния йод 131 във въздуха на София е нараснал осем пъти през миналата седмица. Появили  са се и радиоактивен цезий 134 и цезий 137.

След гръмкото заглавие, имаме болднат текст, който подсилва паниката у средностатистическия читател. Радиоактивни изотопи в столицата. Damn! Бързо да бягам да купувам йод. Нищо, че тоя йод по аптеките няма да ми свърши никва работа, и реалната опасност тука е цезия, защото периодът му на полуразпад е в пъти по-голям от този на йода! Но, отивам да си взема йод си разтрия петите. Хубаво. Да видим останалата част от “сензацията”

Това показват данните, публикувани от неделя на Института по радиобиология и радиационна защита, предаде АСН.

Според информацията в интернет сайта на института, съдържанието на опасния йод в началото на миналата седмица е било 0,25 милибекерела на куб. метър, а в края й - 1,92 милибекерела. Количеството на радиоактивен цезий е било съответно 0,48 и 0,63 милибекерела.

Вчера данните за йода показаха, че съдържанието на йода е намаляло до 1,29 милибекерела, а това на цезия - съответно на 0,22 и 0,20 милибекерела.

Сега, какво виждаме тук? Тука ни говорят на некъв китайски език.  Хващам се на бас, че средностатистическият българин, какъвто съм и аз си няма понятия аджеба кво е това милибекерел и има ли почва то у нас. Но ни казват някакво число.  Било 0.25, станало 1.92. Мамка му! Кво става тука? ЗНачи е почти 2. Започват да ни избиват студени капки пот. Какво ще правим? Това е нещо невидимо. Ще ни омърси целия живот. Ще ни го скъси, ще ни разболее.Ужас!

Количеството им е пренебрежимо малко, безопасно и не налага никакви мерки, коментираха специалистите. Според тях измереният йод 131 е 1800 пъти под годишната норма за деца, болни и бременни. Стойностите на цезия пък бил 3600 пъти по-малки от допустимата средногодишна обемна активност на  въздуха в жилища и на открито.

Опа! След като вече ни е избила студената пот, започнали сме да се чудим какво точно да правим. (защото това е целта), изведнъж ни казват, ама то не знам си колко хиляди пъти под нормата.  И това вече почти в края на статията. Започваме да си мислим - тия шибаняци бъзикат ли се с нас?!

Хората обаче не вярват на химиците и днес отново започнаха да изкупуват хапчетата с йод. Те служат, за да попречат да попадне в щитовидната жлеза радиоактивен йод, но когато такъв няма, те се натрупват и могат да предизвикат заболяване.

Тъй това вече и краят на статията. Ми търсим масова психоза. Постигнахме я! Браво! Може би целта е да се продава йодасепт. Междудругото, последното НЕ СЕ ПИЕ, ТЪПАЦИ ТАКИВА!

Това е прословутата статия новина, която днес се размножава 1:1 в почти всяка интернет медия и ни кара да настръхваме. СЪобщения за изключително слаб, безопасен за здравето (до колко безопасен, времето ще покаже) радиоактивен дъжд имаше още преди седмица за района на Варна. Например. Осъзнавате ли, че ни сервират новина на ЕДНА СЕДМИЦА и я правят ДНЕСКАШНА сензация.Какво сме ние? Страничка метър на метър. 500 километра надолу я имаме, я нямаме. Не знам, бях слаб по география.

Сега, до колко са верни разсъжденията ми, не знам. Знам само, че ми писна да ме правят на по-маймуна от колкото съм. Изводът, лично моят извод е, че за изграждането на обективно мнение от медиите, четете, гледайте, слушайте. Не само една медия. ПОне 10-тина. Минимум. Заслушайки се, ще установите, че тъпаците се противоречат. Породете съмнения в противоречивите факти. Имате си глави на раменете. Направете си изводите. Може да не са верни. Но поне няма да сте зомбирани.  Все пак следете обстановката на дедените сайтове. Лично аз съм склонен да вярвам на европейския. (междудругото, добавиха по изключени е и точка в Токио. Оказва се, че в момента там радиацията е в синята зона. Демек най-ниското). Което пък ме навежда на мислъта, че може би вятърът продъжлава да духа на изток.

Дай сега малко общи приказки. Искрено се надявам, националата трагедия на японците да приключи колкото се може по-бързо. Лично за мен, основната им грешка е, че тази електроцентрала е частна. А частникът… гледа да си запази бизнеса. Като всеки частник. Не знам какво ще я правят. Да я заливат, да я охлаждат, да я бетонират и да се приключва. Реално за справянето с аварията в Чернобил са били нужни няколко месеца. До окончателното завършване на саркофага. Тук обаче евентуалните саркофази са 4 на брой. Звучи страшно.

Дали ще оцелеем? Бе да ви кажа, мразя философията, гласяща, че е по-добре да живееш 2 дена щастлив и да умреш, от колкото 20 дена в агония и пак да умреш. В живота, нещо, което не можем да докажем, че се случва отново, важна е всяка минута, всяка секунда. Всеки миг в повече, е безценен. За това, не се поддавайне на масовите психози, и бъдете информарани! Пресявайте шибаната информация, с която ни тровят. И нека Бог да бъде с нас, колкото и лицемерно да звучи това изказване от грешен човек като мен, който се сеща за Бог само по празници и по бедствия…
Амин!

пп Статията е написана на доста разговорен език. Дълже се на факта, че когато на човек му дойде идея от общия свят,  той не се чудя - т`ва ли е или това, или къде имало запетайка и къде - не. Търсим максимална достоверност, граничеща с простащина (:

Leave a Reply