Да станеш доктор

Author: NeMo  |  Category: Мразя политика

Голяма фъртуна се вдигна относон поосещението на г-жа Ангела Меркел в нашата мила рОдина. Е, до колкото се чу, е стигнала само до София. Разибра се, нашето мило, свидно, рОдно РУ, не пропусна да й  присъди “д-р хонорист кауза”. Е, разбира се, хората на които се пада тази чест, обикновено идват в университета. Все пак признак на елементарно уважение е. Но се оказа, че ние нямаме летище. Пък до колкото подочух, нямали сме и инфраструктура. И щом планината не може да отиде при Ахмед, то АХмед ще отиде при планината.  Не знам дали само на мен ми се стори унизителна цялата работа. Но кой точно съм аз, че да коментирам? И все пак- Следим ви отблизо. Баси и изказванията.Честно казано, не се интересувам особено от политика. Противна ми е. И грешна. Но не мога да не се подразня като гледам, колко усилено лижем дупетата на повечето страни. Не мога да повярвам, наистина ли сме толкова нищожни? Толкова пропаднали?Постоянно правим мили очи на тая и тая Велика сила, само за да получим нещо. Не създаваме. Просто гледаме да се присламчим. Нямаме креативност. Всъщност, според мен това е проблемът на наш`та свидна рОдна рОдина- липсата на групова креативност.   Но както казах, кой ли съм аз, че да коментирам… Един политическо неутрален, беден човечец, който си чеше езика… Сега да вземам гегата, и да тръгвам през козите пътеки към университета. Чувал съм легенди за това що е то път. В Софията като че ли го имало. Кой знае, може някой ден и при нас да построят…

5 Responses to “Да станеш доктор”

 1. bk109 Says:

  Дидо,дотолкова очевадно нямаме изобретателност,че използваме изрази като креативност. А нашата така наречена “мила родина” (зависи от гледната точка,за мен е ш) според теб от каква полза е за ЕС или някоя велика сила? Нито произвеждаме някакви ултра-модерни или специалицирани продукти (като Скандинавските страни или Белгия),нито имаме някакви рядко срещани природни изкопаеми(да се чете нефт) та за това да ни уважават. Заради “стратегическото местоположение” ли? Защото ако им трябват на великите сили бази - Турция и Гърция имат,та даже ги отдават за прилични кинти. За транзитни трасета на газ и нефт? В най-скоро време ГЕРБерчетата ще накарат Руснаците и ЕС да преместят тръбите около нас… Та за какво точно искаш България да я харесват?

 2. NeMo Says:

  Да бъде отбелязано, че това е един от малкото пъти, в които съм на 100% съгласен с Вас, г-н Вълчев (:

 3. tigor Says:

  虽然不知道你在说些什么,大多数文章也读不太懂(还是通过google翻译),但当我看你得文章或诗文得时候,仿佛能听见你的心声。在这个浮躁的世界上,我的心竟然静了下来。I am from China,nice to meet you!

 4. tigor Says:

  你好,nemo!虽然不知道你在说些什么,大多数文章也读不太懂(还是通过google翻译),但当我看你得文章或诗文得时候,仿佛能听见你的心声。在这个浮躁的世界上,我的心竟然静了下来。I am from China,nice to meet you!

 5. open Says:

  Hello, I’m from China. Glad to meet you on the Internet, thank you

Leave a Reply