Да живеят мутрите!

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Днес ми се случи нещо интересно. Карам си аз с колата в дясна лента и срещу мен изкача черен джип. Мерцедес. Съответно човекът вътре започва да ми свири и да ме псува, защо аджеба не му правя път. И си подавам главата през прозореца и му обяснявам, че той е в лява лента и предимството е за мен, не за него. Следват още свирения, заплахи и псувни.  Как да е, разминахме се някак си. В тоя момент си помислих обаче… В каква страна живеем подяволите?! ЗНачи, ако някой яхне по-нови мерцедес ил иауди и особено пък ако въпросните МПС-та са джипове… и става безсмъртен. Властелинът на пътя. Царят. Всички трябва да му правят път и да му се кланят. Да ви се не видят и  умниците. Хвала на Манталитета ви. Абсолютно умишлено пиша Манталитет с главно “м”. Явно за да си пич, трябва да имаш скъпа кола и мутренска физиономия.

Аз ли? Карам си кола на 24 години.  Интересното е, че вече имам финасовата възможност да си взема нещо много по-ново. И много по-добро. Странното е, че се чувствам много добре с тази постоянно давеща се, прогнила ламя.  Защо ли? Защото ми върши работа. Колата е нещо, което служи за придвиждване от точка А до точка Б. Идеята на колата не е да показваме колко голяма пишка имаме. Въпреки, че яка кола явно е синоним на тва да си пич и тва да качваш яки мацки.

Мерси, ако мацката се качва при мен само заради колата ми… някак си не искам такава мацка.  И сам мога да си начеша хуя като ме досърби. И даже ще ми е по-евтино.

Дразнещ е този манталитет обаче. Не знам как да го нарека. Излязъл от село, взел си 10 годишен мерцедес, надул си чалгата  и край… Той е бог.

Колко е жалко. И колко примитивни ценности имаме.