Политика

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Не веднъж съм споделял, че мразя политиката и всичко свързано с нея ме гнуси. За това и рядко говоря за политика.  Но сега съм седнал и съм решил да напиша няколко неща, които мисля.

Не съм привърженик на нито една политическа партия.

Спомням си, как няколко дни преди изборите с Ванката (ако не знаете кой е Ванката, проблемът е ваш), та седнали сме с въпросния пич на Роял Ситито и той ме убеждава как трябвало да гласувам. И как моят глас бил изключително важен. И аз го питам- добре де, за кого ще гласуваш? И той- АТАКА разбира се. Месец по-късно, лидерът на въпросната партия осигурия кворум за гласуване на правителство БСП-ДПС. Хората започнаха да наричат БСП, ДПС и АТАКА - новата тройна коалиция. Беше странно. Как човек, който толкова открито говореше против ДПС, сега им осигури кворум.  Дразня се. Щото съм расист? Не, не съм расист. Никога не ми е пукало за тва кой къв е. Българиня турчин, арменец, ананенц… (тва последното си го измислих). Интересно ми е, когаго следващия път срещна Ванката лице в лице и го попитам- Ванка, какво мислиш сега за АТАКА? Много ми е интересно какъв ще е отговорът му.  Държа отново да отбележа, че не съм фен на нито една партия. Просто казвам, каквото мисля.

И ето, задейства се правителството на БСП+ДПС=ВНЛ. (Ако не знаете какво е ВНЛ, отново проблемът си е ваш). И каква е първата стъпка? Чистки и отменяне на всичко, което е направило предното правителство.  За мен правителството на ГЕРБ направи три много важни и изключително положителни неща- спря стоежра на атомната бомба Белене. Забрани тютюнопушенето на обществени места. Когато народът каза- не щем проучвания за шистов газ, Бойко Бориков каза- ок! Бойко Борисов ли? Хората го наричат по какъв ли не начин. Някой го харесват, други- не. Трети казват, че бил мафиот. Не знам истината. Моята истина е, че Бойко Борисов направи 3 неща, които лично аз много харесах. Първите ходовве на новото правителство? Отново да се пуши на обществени места и да се рестартира Белене. Ъ, извинете, тия въпроси не бяха ли вече решени? Хората тъкмо свикнаха на новите правила за пушенето и сега трябва пак да ги променяме? Ммм, ние тука да не сме на 3 годинИ? Ей ти куклите, дай ми парцалките. Да, непушач съм. Но познавам пушачи, които имат същото мнение като моето.  За съжаление обаче, по-голямата част от населението на България, има мнението- като не ти харесва димът- вън. Е аз имам друго мнение- като искате да се тровите, тровете само себе си! Не съм длъжен да ви дишам дима!

За Белене? Не, нямам нужното образование, нито квалификация. Истината е, че просто ме е страх. Прекалено близо се намира до у дома. Прекалено е голям рискът. Атомната енергетика НЕ Е безопасна- за справка Чернобил, Фукушима. А това са само двата най-фрапиращи случая.Също съм чувал мнения, че Белене се използвало за пране на пари. Не знам дали е така. Мен просто ме е страх.

И сега въпросът е… как така се случи, че пак ни разиграват?

И за кого да гласува нормалният, разочарован българин. Като мен. За кого дадам гласа си?
Истината? Всеки плюе по всеки. Интересите на народа не се гледат. Това виждам аз в момента.  АТАКА vs ГЕРБ, ГЕРБ vs ALL.

Въпрос към сито политико- бил ли си г-н политик някога обикновен българин?  Не, не ми отговаряй. Въпросът беше риторичен.

What is democracy? What is democracy?
It got something to do with young men killing each other, Arthur.
(Metallica-One)

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Нося два чорапа. Един сив и един черен. И имам бакендбарди. Имам няколко тайни. Своите хубави и кофти моменти.  Пях под дъжда. Той също пя. Пих вода от поточето. Сутрин, когато се събудя, виждам ясно. Докато се сетя, че трябва да си сложа очилата. След това отново виждам. Но като че ли по…
Почти се подстригах. А животът фучи. Фучи. И се усмихва!  Ето там е! Горе на дървото! Усмихва се! И те замеря с костилки то череши! А ти си мислиш- къде са ми нектарините?! Голата праскова.
То идва. Истинското. Пътува насам. Съвсем скоро. Тя ми каза. Хората преживяваме различни периоди от съществуването си.  Но едно е сигурно- след проливния дъжд, ще изгрее слънце. Ще се усмихне, ще те погледне с огнените си очи и нежно ще прошепне- деба и облаците тъпи деба тука ми закриват шибаната гледка мамацата им проста!

А ти ще се изпълниш с вдъхновение, ще си бръкнеш в носа и ще кажеш - деба и слънцето как псува деба
Сменяме наркотика