Ъпгрейди на скайп

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Уважаеми умници, държащи скайп. Скъпи, майкрософт.

Потребител съм от далечните години, га скайпо беше червено. И беше наистина леко.  С течение на времето се установих трайно на версия 3.6. Оптимално от към товарене и от към лайна. И си я ползвам вече 5 години. Без проблеми. НО от както скайп беше закупен от Майкрософт, се притеснявах, че ще дойде този момент. И бум! Прибирам се у дома, скайпът ми отписан, а на екрана ми се синее едно съобщение.Събощние ,че скайп трябва да бъде задължително ъпдейтнат до последна вресия. Причина? Промените се налагат заради сигурноста. Ей тва беше обяснението на прозорчето.  ЗАтварям го и се чудя, нали бях спрял автоматичните ъпгрейде бе бмамацита ви! Вписвам се. Стоим вписани 2 секунди и бам- скайп трябва да бъде ъпдейтнат. Ама не искам бе! Мамицата ми майкрософтска! В крайна сметка, измислих как да го излъжа. Пускам ъпдейта, после го спирам по средата. И така се излъгва.  Друга методика е, да се хване към кой ИП адрес отправя запитване за ъпдейт.  И ще го хвана! Проблемът е, че при netstat вземе ми разправя, че имам над 120 закачени връзки, при което се сещам, че съм сървър. Веднага след като намеря глупавото ИП, ще го публикувам заедно с един Batch файл, който да го праща у трета глуха.  Но аз съм си казал. В момента, в който ме принудят да ъпдейтвам и няма начин това да бъде заобиколено, точно в този прекрасен момент, ще се сетя, че все още съществува IRC и вечни клиенти като mIRC. И всичко свъ! Деба и монополистите деа….

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Искам. ФОРУМ! Като беше forum.hphex.com или 11.5!

Де е форумът?

Търся го от 5 години. Деа. Гаден Шериф с неговите “революции”.

Ако има поне 1 човек, който разбрах висчикте редове, евала!

Ш те поканя на среща ;D

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Някои привички трябва да бъдат изкоренени. Например, трябва да спра да си бъркам в носа.

Шегувам се. Не трябва. Тоест, не си бъркам в носа. От тука нататък, каквото и да кажа, ще излезе, че си бъркам в носа, така че просто ще спра да пиша по тази тема.

Имам да си правя дипломна защита. Но реших да не е тази година.  Някой ден, може би. Но не и сега. СЕга съм твърде зает с това да се отказвам от това да си бъркам в носа. (Ето, пак  го казах). А да се откажеш от това да си бъркаш в носа,  е много трудна работа.  Трудно е.  Изключително трудно.  Споменах ли, че е трудно? Но, майтапът настрани- НЕ СИ БЪРКАМ В НОСА! (Късно е, нали?)

Тая магистратура, тая дивотия. Изобщо университетъ като цяло. Ако трябва да се върна назад във времето… Ако не бях решил да се катеря по стълбовете, когато бях на 17, най-вероятно нямаше да се запозная с г-н Бисер Николов и нямаше да налазя в това общежитие.  И животът ми категорично нямаше да се развие по този начин.  Толкова много радост съм оставил в тази сграда.  В последно време и толкова много болка. Винаги са ми се карали, че давам душа на неодушевени предмети. Казват ми- не е правилно. Глупаво е. Не се привързвай към купчина ламарини (кака Сийка).  Не гледай тази глупава сграда с такова умиление (общежитието). А аз си имам едно шкафченце, където си пазя споменчета.  Глупав, глупав аз.