Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Хей, Исси.

Птичките напоследък не пеят. Защо?

Странно е, как цяла седмица си мечтаех за вечерта, в която ще се наспя, а когато навлязох в нея, установих, че главата ми е толкова натоварена от мисли, че не мога да се отпусна по никакъв начин. Прекалено напрегнато. Прекалено объркано. И странно усещане, изплувало от миналото, облякло се в нова чудесийка и превърнало се в настояще.  На прага на кино залата, на филм със страшно пичозен трейлър. Хубавата опаковка. Тя продава. Мръсници с палав поглед и курвенско излъчване. Жени. Това се кешира. Чалгализирани пичове, с цици по-големи от на средностатистическа мацка, махащи с ръце и крещящи заплахи. Мъже. Това е модерно.

Онзи ден видях нещо много странно и непонятно за прост човек като мен. Когато ходиш на дискотека и ти слагат печат.  Ти си от тва стадо. И като излезеш и после пак влезеш и си показваш печата. 4 цицки и специфичното звук “мууууууу”. (съгласуването е демоде) както и препинателните знаци. KAkto i kirilicata. Навремето баба ми правеше козе сирене. И си доеше козичката. И млякото си беше мляко.

Не ми харесва реалността в която живея. УЕйк ъп, Нео. Исси, всъщност всички спим. И сънуваме абсурди. В главата на някой великан махмурлия. Целият свят е пародия.

Когато един нормален човек застане през кривото огледало вижда грьотекно изображение на самия себе си. КОгато ние застанем там, виждаме… нас.

Още е рано за птички.

Трудно е да докоснеш въздуха.

На този свят няма по-важно нещо от усмивката.