Чалгата-запазена марка на България (WTF?!)

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Добро утро в този ранен час. Като всяка понеделник сутрин, и тази започва по никое време. И ето с какво започва:

ВВС: Чалгата – запазена марка на България
 Родната чалга е тема на предаване по британската телевизия ВВС, което в няколко серии фокусира върху различни аспекти от живота в различни страни по света.
Идеята на поредицата е да покаже, че това, което изглежда обикновено и е ежедневие за едни, може да е твърде изненадващо и необичайно за тези, които не живеят там.
За предаването си журналистката Джанет Бари е посетила чалга клуб в София, където се вихри поп-фолк певицата Елена Паришева. Според журналистката, чалгата е феномен в България, едновременно обичан - особено от богати младежи - и отричан от традиционалистите, които го смятат за кичозен. Тя не пропуска да отбележи, че почитателите на този стил се свързват често с мафията. Следват сцени с кючеци и интервюта на посетителите на дискотеката, както и със самата певица, която също дава дефиниция на родния феномен чалга.

 

Източник: http://ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=27772&mode=thread&order=0&thold=0

Четейти този “гениализъм”, си казвам- Господи, Господи, спаси ме! Препрочитам пак и пак, и пак, и продължавам да не вярвам на очите си. Нека започнем с кратък анализ.  Ежедневие. Според госпожата от ВВС, чалгата е ежеднвие за нас- българтие.  Е, да, пуснал съм си най-новата ХиПеР ЯкА пЕсЕн На гЛоРиЯ, докато пиша тва. ^_^ (това е сарказъм, тиквеници.)  Обичан от богати младежи. Мразен от традиционалисти. Предпочитан от мафиоти. Значи  въпросната музика не е за всички уши. Тя може да бъде разбрана само от изтъкнатото висше общество на страната ни. И този кич явно не е за всички очи. Да гледаш полугола кака, как се мъчи да танцува. И нежните стенания на гласните й струни, напомнящи песен на дървоядна армада в размножителен период, да галят ушите ти.
 Ебало си и кича, и чудото. Но моля Ви, мис британски журналист, нека Ви помогна малко с тази статия.

1. Чалгата е едно недоразумение.
2. Срам ме е, че думата “българин” се свързва с недоразумението от т. 1
3. Хубаво е, че сте представила гледната точка на една  част от населението. А на тези от нас, които слушаме нормална музика?? Или, еби го у мамата, важното е да има нещо атрактивно.
4. Чалгата Е пиянска “музика”.
5. Не е нужно да си традиционалист, за да не харесваш тази “музика”. 

Но пък, ето ти нова асоциация, свързвана с България. Филм за това, как ние българите изпадаме в екстаз под  звуците на Ивана, Галена, Глория, и всяко женско име, което ви дойде наум.

 

АМАН!