Колко рядко вече ми пишат хора…

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Помните ли мейлите? Това, дето преди доста време е било бум. Хартиени писма?! Имаме си електронна поща!  С носталгия се сещам за истинското предназначение на електронната поща. Всъщност, идеята й е… Да си пишат ХОРА! О, ако вие сте като мен, сигурно мейлът ви е пълен със 200 неотворени писма, от разни пощенски ботове, рекламни агенции, секс сайтове, спамове от рода на- Честито, печелиш. (Накрая се оказва че печелиш един… в …., за това НЕ ОТВАРЯЙТЕ ТЕЗИ ПИСМА!) И най-странното е, че в повечето случаи нито си си оставял мейла по рекламни сайтове, нито по секс сайтове, нито в разни странни лотарии. Някога, някак си мейлът ти попада в някакъв мейл списък (Е, има загони против това, там лични данни, ала бала, ама майната му… Кой ги спазва в днешно време?!), та попадаш в някакъв списък, и целенасочено, и систематично, започваш да бъдеш заливан от купища лайна, с които нямаш нищо общо. О, И НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ИМАШ НИЩО ОБЩО. Да, решението е спам филтърът ще кажете… Ама колко пъти да го настройвам? Спам филтърът осигурява няколко седмици, до месец спокойствие. И след това отново се започваш. Стигаш до там, че чак те е гнус да си отвориш пощата, а ако случайно ти е писал някой човек, ама такъв истински човек, не шибан програмист, дето е написал шибан спам код, та ако случайно ти е писал някой човек си казваш- Госопди, ЧОВЕК! и ченето ти висва. Ами ако покрай тия спамове, не хванеш истинското писмо? Беше време, га 1 ново писмо, означаваше- Един човек ти е писал. Сега е време га 200 нови писма означават… лайна, ЛАЙНА И ЛАЙНА! Да живеят мигновенните форми на комунвикация. Очарованието да чакаш отговор от писмо…  Отминало.  Сега за отговор чакаме не повече от 3-4 минути, в зависимост това, колко бързо бише отсрещният. Вивала чат. Отивам да са уча, че миризмата на изпити, от рано започва да се усеща…

Смяна на концепцията.

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Ами, стига толкова епични филми. Сега сме Адови порти. Не че начинът ми на писане ще се промени. Просто… да, както и да е. Моля, ако някой случаааайно ме е добавил в блогрола си, да прояви уважение, и да го оправи. (Не от това уважение, което аз проявявам към СкручЪ, че тогава ще си седя на Епика, до гре свят светува… :D)

Муслон

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Това беше онова, дето Мечо Пух и бандата се мъчиха да заловят.  Нещо като скунка на Пипи. За две неща си мечтая напоследък. И едното си ти. (: Другото е да спре доцентът по алгоритми да ме преследва на сън със звучното- Колега, на есен пак. But we shall see in time my friend. А за теб ли? Ти си много. Адски много. Прекалено много. Харесвах те тогава, харесвам те сега. Еби ги годините. (: Важна е Победата. (-:  Сърби ме ухото. Не мога да запазя ромнатичните моменти. Кво? Да е, имаше някакви романтични наченки. И романтични намеци? Бил съм трагичен случай?! Я не ми казвай какво да правя, че да не ти каажа аз къде да отидеш.  (Това беше Спас.) Спас е противоположността на Кирчо. Ама Кирчо мачка. Закот съм секси. :Р Та, мразя романтичните филми. Супер са ми бозави. Снощи обаче гледах един много як. “Феноменалният” български превод беше- Коледа в Бостън. Разказваше се за мъжко и женско, дето си чаткат от… 13 години! И в един момент, нещо което те наричат… Съдба?! ги зачиса на една и съща конференция в Бостън. Обаче се оказва, че тя е пратила снимката на най-добрата си приятелка, а той- на най-добрия си приятел. И дватама ги помеат като аватари. И общо взето представители на двете страни се срещат, без да занят какво става. А самите двама наши герои, както сами се досещате случайно се срещат на конференцията, без да си имат на идея кой кой е. И от там колелото се завърта. Естествено, като всяка романтична боза, и тая завършва по романтичен начин.  За това харесвам Титаник- романтична боза, в която е разчупен шибаният романтичен хепи енд. DIE LEO, DI! :D Но все пак онова филмченце наистина си го бива. Заслужаваше си 90-ти изгубени минути. ;) Почесах си ухото междудругото.  И въпреки, че този поуст го пиша на Master of Puppets симфоник-метъл вариант, като музикален фон ще сложим нещо по-свежарско, като поздрав  едно друго човече, което е супер приятелче. Боже, Боже, това звучи все едно на сестра ми тииновете правят *гушшшшш*. Еби го. Поздрав за Дъгичката. (: