Манда ди Мортале (Или как да проверим дали сме безсмъртни)

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Манджа де Морталле

(По рецепта на един слънчев идиот и на един приказен олигофрен)
(демек Дидо и Вики, която обича да й казват Хел)

 

Необходими продукти :

Голяма порция манджа с грозде
Огромно количество тикви
Много чесън
Чили
Шоколадови бисквити
Много къри
Репички
Марули
Праскови
Ябълков и Винен оцет в големи количества
Много черен пипер
Пица с ананас и риба тон
Октоподи
Миди
Скариди
Безбожно много пастърма
Много създарма
Няколко порции пай
Боб, шкембе и леща в промишлени количества
Кило-две пържени картофи с много кашкавал и сирене
Картон-два яйца, сурови
Няколко туби кетчуп
Кюфтета, кебапчета и шишчета в предизборни количества
Черешов сладолед… много
Торба ягоди-мутанти
6-7 пакетчета брускети марети с гъби
Същото количество бейкролс… със спанак
Шоколадови пурички. Колкото се може повече
Яйце киндер сюрприз
Два стека бира
3 бутилки уиски
Кибрит
Леген. Колкото се може по – голям. Може и вана.

Начин на приготвяне :
Взимате легена/ваната. В него изсипете многото манджа с грозде. Стъпчете тиквите та да се разкашкат и ги набухайте и тях . Изсипете чесъна в сместа. Хапнете си малко шоколадови бисквити.(и кажете молитва) Останалите мятайте в легена/ваната. Поръсете обилно с къри. ВСИЧКОТО къри. Не, не, к азах ВСИЧКОТО. Ахмедчо, не крии кърито, а го изсипи! Така… Прибавете добре сдъвкани репички, накъсани марули и нарязани праскови. Без костилките. Разбъркайте. И продължете без паника. Излейте съдържанието на няколкото бутилки ябълков и винен оцет в сместа и разбъркайте отново, докато си баете, и си припявате Марсилезата. Я добавете и черния пипер… всичкия. На веднъж. Следва пицата с ананас и риба тон. Ако имате апетит, изяжте колкото можете. Останалото накъсайте на парчета (препоръчително на хапки) и мятайте във ваната/легена. Добавете и морските дарове. Гледайте мидите да са без черупки, скаридите без антенки, а октоподите да са умъртвени. И да са достатъчно малки. Но може и да са живи. Така би било по-интересно. (: Препоръчително е да ги накълцате ситно като болен психопат-убиец жертвата си. (Ахмедчо, не си болен психопат!) Създармата и пастърмата прибавяйте малко по – малко. След като всичко се озове вътре почакайте половин час да се омешат добре миризми и вкусове. След това разбъркайте добре. С гребло.
Ред на пая. Сложете всички пайове. На парчета. Боб, шкембе и леща – всьо в манджата. Не забравяйте да добавите допълнително чесън и черен пипер на шкембето, какво шкембе е иначе? Изпийте бира в негова памет.
Картофите изсипете директно в легена/ваната, едно по едно добавете и яйцата. Без черупките. Полейте обилно с кетчуп. Всичкия. Но мноооого бавно и внимателно. Бързо изсипете кебапчетата, кюфтетата и шишчетата вътре, преди да са разбрали, че вие сте ги откраднали от предизборните щандове отсреща. Изсипете съдържанието на бутилките бира от първия стек вътре. Без да плачете. Разбъркайте много добре. Около десетина минути.
Ред на окрасата. Пльокнете черешовия сладолед най – отгоре на вече достатъчно гъстата смес. Оградете го с ягодите- мутанти, по – външният кръг украса наредете с бейкролс и брускети, най – отвън да стърчат шоколадовите пурички. В средата на разпльокания черешов сладолед поставете гордо да се извисява Яйцето Киндер Сюрприз. През цялото време на украсяване не забравяйте да се наливате обилно с бира от втория стек. Иначе може да ви прилошее.
Финалната част. Полейте цялата композиция с уиски. Много обилно, така че всяка фибра на манджата да го попие. Внимавайте да не изливате извън легена/ваната. Сега вземете кибрита. Всяка манджа трябва да бъде… сготвена, нали? Драснете клечка кибрит. Без паника, повтаряме, БЕЗ ПАНИКА! Драснахте ли? Сега отпийте здрава глътка бира, кажете си молитвата и метнете горящата клечка в манджата (не се бойте, едва ли ще остане и пепел от нея). Фламбе!
Ако оцелеете, както и заобикалящата ви среда – Бон Апети!
пп И ако взе пак имаш смелостта да опиташ, и оживееш, определено си безсмъртен :Р