Hey, teacher leave those kids alone

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Това е доста закъсняла реакция.  Статията, можете да прочетете тук. http://www.teenproblem.net/news/s/14600.html

Най-общо казано, се забраняват метълът, дългите коси,голите пъпчета, чехлите и прочие. Забрана на метъла, в училище звучи лишено от смисъл. Глупаво. Малоумно. Изтрещяло. Нека попитаме българската Уикипедия, що е то метъл?

Хеви метъл музиката е музикално направление в рок музиката и култура, което води своите корени от блус-рока ипсихеделичния рок, а за негова родина се смятат Обединеното кралство ( и по-частно Англия ) и САЩ. Характерно за композициите в това направление е използването на електрическа китарабас китарабарабани, разнообразни вокали и в последно време на клавири ( при готик, симфоничния и екстремен метъл).

http://bg.wikipedia.org/wiki/Метъл

И, така, стигаме до издова, че в училище се забранява този тип музика.Но, като се замислим, ще стигнем до извода, че има няколко варианта, този тип музика да достигне до нечии уши.

а) Да се пуска по училищната озвучителна уредба (ако има такава. Нека сами се сетим, че повечето училища нямат такава)

б) Някой да си нарами касетофон на рамото (мако вероятно, и доста отживяло)

в) MP3 плеърчето ни, което благославя само ушите ни. (най-вероятният вариант.)

И така, какво точно се случва?  Разни даскали, ще се ровят из mp3 плеърите на учениците, и ще слагат слушалките на ученика, в техните уши. Звучи ми нехигиенично. и тъпо. и лишено от смисъл.  Е, разбира се,  убеден съм, че всеки средностатистически човек, ще хване иронията. Ще хване, и че новината е написана доста грешно. изглежда, нашите главанаци искат да забранят метъл и готик стайла.   http://www.vbox7.com/play:41b36e28 Ето, нещата започват да се случват. Пропусквателен режим. Момчетата със коса до десет сантиметра, момичетата с поли, които не са къси. Обеци могат да носят само момичетата, и то МАЛКи. алоооу Бай Тошооооу. Тая директорка сигурно е чалгарка. :Р  Двуличността в този частен случай идва от това, че в това училище, има даскал с дълга коса…  Но нищо, това все пак е България. ^_^. Та,  от доста време не съм вече ученик, и за щастие в университета хората имат доста по-интересни занимания от това, дали Пешо имал 20 санта коса, или пък Генка била готикъл битч, но все пак, искам да изразя недоумението си от това, което се случва. Къде остана либералността?! Къде остана свободата да изразиш себе си?! Какво неприлично има в дългата коса? Или в пиърсинга? Какво лошо има в готик и метъл имиджа?! Отговерети ми, о тесногръди, лишени от възможността на разчупена гледна точка, господа, въвеждащи закони? Тесногръдо е точната дума. Индивидът има правото сам да се определя като вид. Сам да казва, какво слуша. Индивидът не налага на другите, това което той слуша. Нито стила си. Индивидът просто иска да слуша Nightwish, Металика, LP, Guns`n Roses, Nirvana и т.н., докато чака да започне следващия час.  Индивидът просто иска  да има дълга коса. Харесва му. Или просто иска да има пиърсинг на пъпа. Или пък защо не на езика?Индивидът… Всъщност, приятелите, които прокарват този закон, знаят ли какво е индивид? Hey, teacher leave those kids alone!