Има ли любов всъщност?

Author: NeMo  |  Category: Есеобразно, Обща каТегория

Такава любов,  класическа. Влюбване. Това чисто имагинерно чувство, каращо те да оглупяваш? Някой, някъде ми каза, че любовта, е чувството, което може да придаде смисъл на живота ти. Да те накара да се усмихваш, да гледаш света през засмени очи, да се обичаш изгрева и залеза, да пътуваш из чувствата, да обичаш… Това било да обичаш.  И аз вярвах в това. Всъщност, от преди малко като че ли отново започнах да вярвам. Глупаво е как една песен, може да те върне към стари, погребани, и мъртви идеи, към чувствата. Да де извади от рационалния ти свят. Да се сетиш отново, че  един цвят ими милиарди нюанси, кой от кой, по-красив, и по грабващ. Да усетиш отново нещо топло и живо в гърдите си. Такова чувство. Усещане, трепет, момент… Необосновано, неразрешено, неправилно, и все пак да го усетиш. Напук на всички рационални норми, които си си градил с течение на месеци. Напук на това, в което искаш да се превърнеш, все пак оставаш себе си. Може би тази тиинска история със “За хората и маските”, има някаква доза истина, ако проникнем зад баналщината. Това беше груба дума. Но не се сещам за по-добра. Но не звучи на място. Да прониквем, зад… зад клишираното. Зад желязната завеса… И ако една песен може да те пропука така, какво ли ще стане, ако си заредя плейлиста от онова време… Защо ли го казвам… Отдавна вече го направих.

Thats not the beginning of the end
Thats the return to yourself
The return to innocence.
Love - devotion
Feeling - emotion
(Enigma- Return to innocence)

Въпросът е, има ли изобщо въпрос, или просто не мога да приема новата реалност…  Всъщност, тук не става въпрос за мен. Става въпрос за теб, който и да си. Интересно ми е, вярваш ли в идеята за любовта? Или любов е това, което ни се внушава по филмите? Какво всъщност е това? Да говориш на някого мили думи? Да си завреш езика в устата му? Да го изчукаш? Всъщност, искаш ли да ти кажа какво е любов? Да прегърнеш някого, да затвориш очи, и да не искаш да го пуснеш… Никога… Това е любов. Имагинерно, нали?

Nemo my name forever is…

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Това е много добър цитат. Понякога тази песничка даже се завърта на блога ми. Което ми напомня, ако някой не харесва радиото, може да си го каже, оставяйки коментар тук. (+ Радиото се пръкта, със изключителното съдействие на Сашко, за което много му благодаря. (Главно, защото ми спести времето да си правя разни регистрациики по социални мрежи.) Мразя социалните мрежи. Винаги съм ги мразел, и винаги ще ги мразя. Просто всичко стана прекалено компютъризирано. Къде остана нормалното излизане? Кога за последно сте се уреждали среща по телефон, а не по скайп, или чат? Я си представете да живеете без компютър. Йок. Тъй де, идеята на социолните мрежи е контакти, нали така? Е, хубаво, контакти-О.К. Но сайт, създаден, специално да ти гледат снимките, и да ти оставят коментари, колко си бил сладък, колко си бил сексапилен и т.н.? Че аз това си го знам, и без да си сложа снимката да виси по някой такъв сайт. Е, last.fm няма точно тази изея. То винаги ми е напомняло някак си на творческа оценка. Вярно, има снимки, и т.н., но не се набляга само на снимките. Докато в сайтове като сладур дЪт ком, примерно, това е основното. И е малко странно, да гледаш колко е молдно 13 годишните да се снимат  в банята, правейки жабешки физионимии срещу огледалото.  Брр, чак ме хваща страх като си помисля за такава картинка. Както и да е. Това, което искам да кажа, е че идеята на социалните мрежи е страхотна. Това обаче в което са се превърнили (шарени странички, обсебени от 13+ , 16-), кара и малкото ми коса да настръхва.

Така де, друго нововъведение е  “Времето у наше село”. Общо взето, всеки път като излизам от нас, мога да си видя каква е температурата, зареждайки блога си. Доста е полезно като идея, въпреки че не винаги е точно. Другото, което забелязвам с усминка е, че откакто се поактивизирах отново, пак започнаха по повечко посещения, въпреки, че сме далече от пика от 50 потребителя дневно, от преди около месец… Трудно се гради, но лесно се разрушава, нали? Нищо, до другата сесия, може да станат и 100. Амин (+