Кофти, но факт

Author: NeMo  |  Category: WTF?!

Поради една или друга причина, в момента блогът е добре видим само през FireFox. Не че го обичам много тоя браузър. Под IE излиза идиотски. Ако някой има наблюдения през друг браузър, да сподели, моля!

Профилактика на лаптопа

Author: NeMo  |  Category: Интересно, Обща каТегория

Крайно време беше! От няколко седмици вентилаторът на това чудо на техниката бучи по-зле и от първия компютър с мишка, който взехме навремето… (Tower,AND 5×86,32 MB EDU RAM, и т.н. Годината беше… 1997-ма като че ли…) И така, тази сутрин се събудих рано. Нещо не можах да спя, обаче пък се събудих с муза. Никога до сега не бях отварял лаптоп, ама си казах- Точно пък аз ли няма да мога да си смажа вентилатора? И така, въоръжен с няколко отвертки, ножче, четка, смазочно масло и много ентусиазъм, обърнах пациента, фиксирах го добре, и започнах да развъртам болчета. Какво се случи, може да проследите по картинките. (:

1. До тук се стига, когато отвием въпросните болчета, и внимателно отделим капака, закриващ “органите” на компютъра. Сега имаме видимост директно от мястото на събитието. Интерес в мен събуди начинът, по който е организирано охлаждането. (+


2. Внимателно развих болчетата, държащи радиотора на процесора, което ми даде    възможност да отделя цялата охладителна система.

3. Тук ясно се вижда, че след още няколко развити болчета, почти стигнахме до същината. Но остава да отделим самата перка, която е магнитно закрепена. Тоест, просто дърпаме. (:

`

А ето ги и виновника за цялата тази операция. Перка като перка, ама как да стигнеш до нея… Следва смазване, и сглобяване на всичко разглобено.

Следваща стъпка: Казвате една молитва, и пускате.

Амин! :)