Коледа :\

Author: NeMo  |  Category: Обща каТегория

Не, писна ми от коледния дух, коледното настроение, коледните нз си какво… Такива неща има само по филмите.  И въпреки това, днес получих вълшебно съобщение. (:  Какво по-добро време от Коледа?

Обаче, нека засегнем една доста интересна тема- защо е модно да се слуша техно и хаус? И всъщност, не ме притеснява толкова това, че е модно да се слушат безкрайните, лишени от смисъл циклежи, наричани “музика”. То и чалгата е модна. :/ Мразя чалга. Мизерното в цялата работа е, че метъли стават хаузъри… Просто необяснимо понятие. Какво било да си хаузър? Някъде четох “Наричник на хубавеца”. Момент, да намеря линка… (Докато четеш това, аз търся линка) Ха! Намерих го! За теб може да е минала само секунда, но за мен минаха няколко минути. При теб времето тече по-бързо, защото консумираш готов продукт. А аз съм му създателя. (+  Тоест, това което четеш, вече е написана. Логично е. Но може само да сънуваш, че го четеш.  Та, ето го и линка- http://fuckthenorm.net/?p=26  . Ей това е да си хаузър. Големите  розови очила тип “мухата цеце”, крещящото облекло, висенето по ъъъъ… май му викаха клубове. Ебаси кефа (по белоградчишки, не очаквам много хора да го разберат това). Ебаси кефа! Което всъщност ме навежда на мисълтта… Тоест, кара ме да си задам въпроса, какво е метълът? Или още по-точно, метълът тиинска прищявка ли е? Стремеж да си различен? Защото както и да го смятам, много малко метълки над 16 години познавам. В един момент стават хаузърки, или тотално се отричат от тази музика, с обяснението, че била депресираша. Което ме кара да се почеша умно по кратуната, и да вкарам един такъв миличък поглед… Защо на мен като слушам Nightwish, или Металика, или Токио Хотел (това е емо май, ма пак е сходен тип), и т.н., ми е усмихнато? Нещо съм сбъркан ли? Първото логично обяснение е, че рядко гледам текствоте. Аз слушам музиката. И всъщност, прослушах този стил сравнително късно. Бях вече почти на 18. Дали това, че започнах да слушам в период, в който съзнателно не бих позволил на музиката да определя настроението ми? Защото това е модердното-слушаш Panicat at the disco (това също е емо), и си режеш вените. Което всъщност, може да ни накара да разгледаме метъл и емо стайла по два начина- 

а) Пуберска модерност

б) Истинска музика

Метълите/Емотата от тип А, са временно заразени. При тях отшумява на 16-17 години.

Ние от група Б… За сега още ме държи. Надявам се да не ме пуска, защото музиката е стойностна.

От друга страна, аз никога не съм навличал ония черните провлачени дрехи, с които метълите ходят. Не че не ми харесват- просто не са мой стил. Което ме кара да се замисля, това че харесвам метъл музика, прави ли ме метъл? Нььеее (+ Всъщност, аз дъм враг на хауса и на техното. Но пък съм фен на диското. (Онова диско на Аqua,Scatman, Gina G, BSB…) (Последните ги обожавам. И не, не са гей група :/) .

И всъщност трябва да си направя извода, че нещата отшумяват? Не… Има много въпроси без отговор. Един от тях е, защо метълите стават хаузъри?

Ако гледаш този блог през огромни слънчеви очила, закриващи половината ти лице, ИЗЧЕЗНИ ОТ ТУКА ХАУЗЪРЧЕ! (=

 

пп Нищо лично против хаузърите. Много лично против хауса. :)